• Aydın19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADÜ Öğretim Üyesi Bant Tedavisini Anlattı
01 Aralık 2015 Salı 00:20

ADÜ Öğretim Üyesi Bant Tedavisini Anlattı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Ağrı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Şendur, bant tedavisi (Kinesiotaping) uygulamasıyla ilgili önemli bilgiler verdi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Ağrı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Şendur, bant tedavisi (Kinesiotaping) uygulamasıyla ilgili önemli bilgiler verdi. 
Prof. Dr. Şendur Bant tedavisinin ilk defa Japon asıllı Amerikalı Kenzo Kase tarafından bulunduğunu ve günümüzde sık kullanılan popüler bir tedavi tekniği olduğunu ifade ederek dünyada kas iskelet sistemi hastalıklarında ve bazı nörolojik hastalıklarda oldukça yaygın kullanıldığını söyledi. Bant tedavisinin tek başına değil, asıl tedavilerin yanında ve destek amaçlı kullanılması gerektiğini özellikle vurgulayan Prof. Dr. Şendur,  bu uygulamanın bazen de özellikle sporcularda, spor yaralanmalarından korunmak amaçlı da kullanılabileceğini ifade etti.
Kinozyolojik bantlamanın, cilt ve cilt altı dokusunu yukarıya çekerek bölgesel kan dolaşımını ve eklem stabilizesini arttırdığını, uygulandığı tekniğe göre de kas dokusuna destek olduğunu, eklem hareket açıklığını kolaylaştırdığını aktaran Prof. Dr. Şendur, bant tedavisinin uygulandığı alanda doku beslenmesinin artarak eklem çevresinin güçlendiğini, sonuç olarak da hareketin kolaylaştığını söyledi. 
Bant tedavisi (Kinesiotaping) Nerelerde Kullanılır?
Kinozyolojik bantlamanın, hem kaslara hem de eklem ve eklem çevresiyle ilişkili yapılara yönelik oluşan bozuklukların tedavisinde etkin bir tedavi yöntemi olduğunu belirten Dr.Şendur, “Boyun, sırt ve bel ağrısı, yumuşak doku ağrısı, duruş bozukluğu, eklem instabilitesi, spor yaralanmaları kas güçsüzlüğü”  gibi durumlarda sık kullanılan bir yöntem olduğunu ifade etti.
Uygulamaların bilinçli ve bu konuda eğitim almış hekimler tarafından yapılması gerektiğini, yanlış endikasyonlarla yapılan uygulamaların yarar yerine zarar getireceğini vurgulayan Şendur, tedavinin genelde 3-4 gün arayla ve birkaç seans şeklinde uygulanması gerektiğini, ancak gerektiğinde tedavinin uzatılabileceğini belirterek, bant uygulamasının bilinen hiçbir yan etkisinin olmadığını söyledi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2235 defa okunmuştur
YORUMLAR
YENİ ADÜ
Hasan YAŞARGİL
ADÜ, Cavit BİRCAN Hocamızın liderliğinde dönüşümü yaşıyor. Üniversite her düzeyinde ve biriminde yükselen değer halinde. Yıllarca bürokrasinin ve gözünü ideolojik safsatalar bürümüş elitlerin elinde inim inim inletilen Devletin ADÜ'sü Cavit Hocamızın projeleri ve bitmek bilmeyen enerjisi ile sessiz bir devrim yaşıyor. Personeli ve halk ile bütünleşmiş, projeleri ile göz dolduran, performans odaklı yeni ADÜ geleceğin inovatif üniversitesini şimdiden inşa ediyor. Şükranlar Rektörümüz.
07 Ocak 2016 Perşembe 11:15
194.27.38.240
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim