• Aydın27 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADÜ Prematüre Etkinliği Gerçekleşti
25 Kasım 2016 Cuma 13:27

ADÜ Prematüre Etkinliği Gerçekleşti

6. Geleneksel Prematüre Günü, 23 Kasım 2016 tarihinde ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu’nda gerçekleşti.

6. Geleneksel Prematüre Günü, 23 Kasım 2016 tarihinde ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu’nda gerçekleşti.

Etkinliğe, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Münevver Kaynak Türkmen, Neonatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Akcan, öğretim üyeleri ve Prematüre bebek sahibi ailelerle çocukları katıldı.

Dünyada her yıl kutlanan prematüre gününü Aydın’da altıncı kez hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını belirten Prof. Dr. Münevver Kaynak Türkmen,  “Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi uluslararası standartlara sahip, Sağlık Bakanlığı tarafından tescilli, Düzey 3 ve Düzey 2 Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesine sahiptir. Şimdiden müjdeleyebilirim, çok yakında ikinci bir, düzey 3 Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi hasta kabulüne başlayacaktır. ” dedi.

Çocuk nöroloji, kardiyoloji, beyin cerrahi, nefroloji, göz, alerji, endokrin branşlarındaki hekimlerle koordineli olarak çalıştıklarına dikkat çeken Prof. Dr. Münevver Kaynak Türkmen,  “Şunun bilinmesini isteriz ki, yenidoğan ekibi olarak bebeklerin tedavi ve bakımına umutla, inançla, sevgiyle yaklaşıyoruz. Sizlerin desteği bizlere güç veriyor.” dedi.

Etkinlikte prematüre bebek sahibi aileler duygu ve düşüncelerini dile getirirken Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi hekim ve personeline gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti.

Keyifli anların yaşandığı etkinlikte Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından yüzleri boyanan çocuklar, keyifli anlar yaşarken, etkinlik, Yenidoğan Yoğum Bakım Ünitesi çalışanları, katılımcılar ve çocukların kestiği pastanın ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

AydınÖzel

unnamed-(6)-009.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1588 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim