• Aydın25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADÜ Rektörü Osman Selçuk ALDEMİR Basınla Buluştu
15 Nisan 2019 Pazartesi 19:17

ADÜ Rektörü Osman Selçuk ALDEMİR Basınla Buluştu

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR ve yönetiminin göreve geldikleri günden bu yana geçen süreci ve yerel basının Adnan Menderes Üniversitesinden beklentilerini değerlendirdiği kahvaltılı basın toplantısı, 15 Nisan 2019 tari

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR ve yönetiminin göreve geldikleri günden bu yana geçen süreci ve yerel basının Adnan Menderes Üniversitesinden beklentilerini değerlendirdiği kahvaltılı basın toplantısı, 15 Nisan 2019 tarihinde Merkez Kafeterya’da gerçekleşti.

ADÜ Rektörü  Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir başkanlığında gerçekleşen basın toplantısına, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Aydın, Prof. Dr. Ali Akyol, Genel Sekreter Baki Aslantaş, Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut ile Aydın ili ve çevresinde görev yapan basın mensupları katıldı.

Basın mensuplarıyla uzun süredir bir araya gelme arzusunda olmalarına rağmen ülkenin siyasi gündemi sebebiyle toplantıyı ancak gerçekleştirebildiklerini ifade eden Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut, basın mensuplarını ve sahip oldukları misyonu önemsediklerini belirtti.

Göreve geldikleri günden bu yana geçen üç aylık süreci değerlendirerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, katılımcı yönetime ve şeffaflığa önem vereceklerini söyledi. Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Akademisyen hocalarımızla ve öğrencilerimizle katılımcı bir yönetim anlayışıyla okulumuzu öncü bir ilim yuvası haline getirerek bilim üreteceğiz. Ses getiren, yol gösterici projelerimizi birlikte hayata geçireceğiz.” dedi.

Halk bilincine dayalı, gücünü halktan alan bir anlayışla statükoyu kırarak çalışmalarını yürüteceklerini belirten Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir “Yeni dönem liyakat, refakat ve sadakat dönemidir. Personeli ve öğrencisiyle bir bütün olan Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde vatanını, milletini, devletini seven, Türkiye Cumhuriyetinin stratejik hedeflerine ulaşabilmek için milli değerlerine sahip çıkan, çok okuyan, araştıran gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Terör örgütlerinin üniversite yapılanmalarına fırsat tanımayacaklarını da kaydeden Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, FETÖ, PKK, PDY, DHKP-C başta olmak üzere hiçbir terör örgütünün öğrenciler, akademik ve idari personel içinde barınmasına ve yapılanmasına müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Yeni dönemde Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin üstleneceği misyon hakkında konuşan Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, halkla bütünleşmiş bir Üniversite olgusunu önemsediklerini vurguladı. Basın mensuplarının bu bağlamda üstlendikleri misyonun farkında olduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, yerel basınla iş birliği içinde çalışmalar yürütmek istediklerinin altını çizdi. Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir “İnsan tek başına kendini şekillendiremez, halkla bütünleşmeliyiz. Yeni dönemde ilin önem ve önceliklerini sizlerden öğreneceğiz. Aydın’a hizmet için geldik, bizlere destek olun; en küçük bilgiyi bizimle paylaşın” diyerek Üniversitenin kapılarının her zaman basın mensuplarına açık olduğunu vurguladı.

Toplantı, basın mensuplarının sorularının cevaplandırılması ile son buldu.

adu_4392-copy.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1443 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim