• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
'ADÜ' ÜNİVERSİTE ŞEHİRLERİ ARAŞTIRMASINDA İKİNCİ OLDU
19 Temmuz 2019 Cuma 16:44

'ADÜ' ÜNİVERSİTE ŞEHİRLERİ ARAŞTIRMASINDA İKİNCİ OLDU

Aydın ili, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarının, (ÜniAr) 2019 yılında gerçekleştirdiği Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması’nda ikinci sırada yer aldı.

Aydın, Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırmasında İkinci Oldu

Üniversite-kent iş birliğini ön plana çıkaran projeleri, öğrencilerinin ve akademik kadrosunun bilimsel çalışmaları ile ulusal ve uluslararası alanda adından söz ettiren Üniversitemizin bulunduğu Aydın ili, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarının, (ÜniAr) 2019 yılında gerçekleştirdiği Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması’nda ikinci sırada yer aldı.

Üniversitemizin bulunduğu Aydın ilinin araştırmada ikinci sırada yer alarak üniversite öğrencileri başkentlerinden biri olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Üniversitemizin, Aydın’ın en büyük kamu ailesi olduğuna dikkat çekerek Aydın halkı ile Üniversiteyi bütünleştirici projelerde yer almaya hazır olduklarını ifade etti.

Şehrin ve Üniversitemizin güçlerini birleştirmeye hazırız

Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Gençler bir şehrin dinamiğidir, yetişen iş gücümüzle birçok sektör ile iş birliğine hazırız. Geçtiğimiz günlerde Ziraat Fakültemiz ile Koçarlı Belediyesi arasında gerçekleştirilen kentsel yeşil alan haritalanmasını hedefleyen protokolü bu kapsamda örnek verebiliriz. Şehrimizin ve Üniversitemizin güçlerini birleştirerek büyük başarılara imza atılacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Araştırmada kullanılan veriler;  2019 yılında,  123 devlet ve 65 vakıf olmak üzere 188 üniversitede öğrenim gören toplam 35 bin 715 öğrenciden alındı. Bu araştırmanın sonuçlarına göre Aydın; Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması’nda ikinci sırada yer alırken, Devlet Üniversiteleri Genel Memnuniyet sıralamasında Üniversitemiz de 46. sıradan listeye girdi.

Üniversite öğrencilerinin okuduğu şehirden ve halkından memnuniyetini ölçmeyi amaçlayan bu çalışma, üniversite şehirlerini, öğrencilerin memnuniyet derecesine göre sıralıyor. Araştırma; ulaşım imkanları, şehirde kendini güvende hissetme, eğlence, spor, esnafla ilişkiler, öğrencilere karşı halkın tutumu, gezi, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler ile sağlık sorunlarının çözümü gibi konularda üniversite öğrencilerinin şehre ilişkin memnuniyetlerini ölçüyor.

2-(10)-001.jpg3-(13)-001.jpg

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 836 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim