• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADÜ'DE  KÜTÜPHANE  EĞİTİMLERİ  BAŞLADI
16 Ekim 2019 Çarşamba 17:30

ADÜ'DE KÜTÜPHANE EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Üniversite Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “Kütüphane Eğitimleri” kapsamında düzenlenen “Uluslararası Dergilerde Yayın Yapma Eğitim Semineri” 15 Ekim 2019 tarihinde Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Üniversite Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “Kütüphane Eğitimleri” kapsamında düzenlenen “Uluslararası Dergilerde Yayın Yapma Eğitim Semineri” 15 Ekim 2019 tarihinde Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda  gerçekleşti.

Emerald Group Publishing Limited Türkiye ve Orta Asya temsilcisi Mine Tonta’nın konuşmacı olarak katıldığı seminerde Emerald Group hakkında bilgi veren Mine Tonta, makale yazma teknikleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

İyi Bir Makale Nasıl Olur?

Çalışma ve makalelerin dergilerde yayınlanma kriterlerini anlatan Mine Tonta; kariyer, paylaşma, itibar ve yayınlayanın iş tecrübesi gibi etkenlerin makale ve çalışmaların yayınlanmasında önemli rol oynadığını söyledi.

Dergi seçiminde doğru kararın bir yatırım işi olduğunu belirten Tonta, iyi bir seçimin, çalışmanın saygınlığını ve tanınırlığını arttırmasında önemli rol oynadığına vurgu yaptı. Tonta, “44 farklı ülkeden yayın kabul eden Emerald Group’un en çok dikkat ettiği hususlar; çalışmanın dili, referanslar ve yazarlara yapılan atıflardır.” diye konuştu.

Editörlerin ve hakemlerin dergilerde yayınlanacak makalelerde aradığı belirleyici özellikler hakkında konuşan Tonta; orijinallik, araştırma yöntemi, tartışmanın mantıksal devamlılığı, teorik ve pratik çıkarımlar, makalenin mevcut bilgiyle ilgisi ve onu geliştirmesi, referansların güncelliği, global odaklılık, editoryal kapsam ve iyi bir başlığın iyi bir makale için gereken özellikler olduğunu söyledi.

Mine Tonta, yapılan çalışmanın editör ve hakemlere sunulmadan önce yazar tarafından bizzat incelenip hataların düzeltilmesinin önemli olduğunu belirterek, “Eser gözden geçirilirken tespit edilen gramer ve yazım hatalarına, eksik veya hatalı referanslara dikkat edilmeli. Bu aşamada yazının başkalarına gösterilmesi ve taze bir gözle yazının kontrol edilmesi yararlı olacaktır.” dedi.

Makale yazmaya yeni başlayanlar ve kendini geliştirmek isteyenlere hitap eden etkinlikte iyi bir makalenin özellikleri, bir makalenin yayınlanma süreci gibi konularda bilgiler verildi. Predatory/yağmacı dergilerle ilgili bilgilerin de sunulduğu seminerde öğretim üyeleri makale yayını ile ilgili kendi deneyimlerini ve sorunlarını paylaştılar. Etkinliğe öğretim üyeleri, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katıldı. 

fatmagul-haber-014.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 939 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim