• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADÜ'ye Sağlıklı Kentler’den Tez Desteği
25 Kasım 2016 Cuma 13:34

ADÜ'ye Sağlıklı Kentler’den Tez Desteği

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Arş. Gör. Dr. Derya Karagülle

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Arş. Gör. Dr. Derya Karagülle "Aydın İlinde Çevre Sağlığı Eylem Planı Çalışmaları - Çevresel Risk Faktörleri Araştırması" isimli tez çalışması ile Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nden destek almaya hak kazandı. Destek sözleşmesi 11 Kasım 2016 'da birliğin merkezinin bulunduğu Bursa’da imzalandı.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) 6 bölge ofisinde yürütülen, 31  Avrupa ülkesinde 100' ün üzerinde kentte devam eden ve gelişen küresel "Sağlıklı Kentler" hareketinin Türkiye’deki merkezi olarak çalışıyor. 2005 yılından beri faaliyet gösteren Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği bu yıl, kentlerin sağlık durumu, kentlerde sağlığı etkileyen etmenler ve sağlıklı kentler ile ilgili alanlarda, yerel yönetimlerin bilimsel bilgiye ihtiyacı olan konularda yapılacak yüksek lisans, doktora ve tıpta uzmanlık öğrencilerinin tezlerini desteklemeye başladı.

Arş. Gör. Dr. Karagülle’nin çalışması, 2014 yılında, ADÜ Tıp Fakültesi, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz’ın danışmanlığında, Aydın il merkezinde yaşayan kişilerin aşırı sıcaklar, utraviyole indeksi ve hava kirliliği farkındalıklarını arttırmak için geliştirilen  "Birincil Korunmada Hava Değişkenlerine Yönelik Erken Uyarı Modeli" isimli çevre sağlığına yönelik çalışmanın devamı niteliğinde. "Aydın İlinde Çevre Sağlığı Eylem Planı Çalışmaları-Çevresel Risk Faktörleri Araştırması" isimli çalışma ile hava, su ve toprak kirliliği gibi çevresel riskler coğrafi bilgi sistemleri kullanılarak çevresel risk faktörleri ile sağlık ilişkisi ortaya konulmaya çalışılacak.

AydınÖzel

unnamed-(7)-007.jpg

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1800 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim