• Aydın27 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKUPUNKTUR İLE ZAYIFLAMA
10 Eylül 2017 Pazar 16:44

AKUPUNKTUR İLE ZAYIFLAMA

AKUPUNKTUR İLE ZAYIFLAMAGünümüzde artık modern tıp obezitenin başlı başına bir hastalık olduğunu kabul etmektedir. Obezite, kendisi bir hastalık olmakla beraber bazı diğer hastalıklara da zemin hazırlamaktadır. Bunların başında metabolik sendrom, kısırlık

AKUPUNKTUR İLE ZAYIFLAMA

Günümüzde artık modern tıp obezitenin başlı başına bir hastalık olduğunu kabul etmektedir. Obezite, kendisi bir hastalık olmakla beraber bazı diğer hastalıklara da zemin hazırlamaktadır. Bunların başında metabolik sendrom, kısırlık, kalp damar hastalıkları, diyabet ve depresyon sayılabilir. Bütün bunların yanında modern tıbbın hastaların kilo kontrolü konusunda eline çok fazla silahı bulunmamaktadır. Genellikle yan tesiri çok fazla olan bazı ilaçlar tavsiye edilip, kişiye çoğu zaman tutamayacağı diyetler verilmektedir. Bazen de hastalar mide küçültme operasyonları gibi ciddi ameliyatlara yönlendirilmektedir.

Akupunktur felsefesine göre; bir kişide bir hastalık varsa aslında o kişide enerji bozukluğu vardır. Yine akupunktur felsefesine göre; kişinin enerjisi düzeltilirse mevcut hastalığı da gerileyecektir. Hatta bu enerji terapisiyle muhtemel gelecekte ortaya çıkacak hastalıklar da önlenebilecektir.

Bu enerji dengelemesinin yanında akupunktur ile kişinin metabolizması ciddi oranda artırılabilmektedir.bu metabolizma artması hafif bir sporla desteklenirse çok güzel sonuçlar alınmaktadır.

Yine akupunktur ile beyindeki tokluk merkezi uyarılabilmekte ve kişilerin iştahları ciddi oranda düşürülebilmektedir. Bu da verilecek diyete uyumu kolaylaştırmaktadır.

Akupunktur kişinin moral motivasyonu üzerine de etkilidir. Akupunktur uzmanının kontrolünde hayat tarzını değiştiren kişi, yeni durumuna uyum sağlayana kadar stres ve sıkıntı yaşayabilir. Akupunktur tam bu noktada kişiye ciddi destek vererek bu geçiş dönemini kolay atlatmasını sağlayacaktır.

Bazı hastalarımızın mide bağırsak problemi olduğu için diyete uyum sağlayamadıkları gözlenmektedir. Akupunktur ile mide ve bağırsakların diyete uyum sağlaması da kolaylaştırılabilmektedir.

Bunların yanı sıra zayıflama hastasının da yardımı ve desteği çok önemlidir.

Bütün bu ensturmanlar birleştiğinde ideal, sağlıklı ve mutlu bir kilo kontrol süreci gelişmektedir.

Dr. Ruhi GÜNDÜZ/ akupunktur hekimi/ KUŞADASI

Haber:Volkan GÜRYALÇIN  

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7226 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim