• Aydın12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ali ASLAN, Efeler Belediyesi'nin Dikkatine Açıklama Yaptı
09 Aralık 2016 Cuma 14:37

Ali ASLAN, Efeler Belediyesi'nin Dikkatine Açıklama Yaptı

Aydın Asem Sanat Derneği Başkanı Ali ASLAN bir basın açıklaması yayınlayarak Efeler Belediyesinin dikkatini çekti.

Aydın Asem Sanat Derneği Başkanı Ali ASLAN bir basın açıklaması yayınlayarak Efeler Belediyesinin dikkatini çekti.

Aydın / Asem Sanat Derneği başkanı Ali Aslan'ın açıklamasıdır!

EFELER BELEDİYESİ'NİN DİKKATİNE...

Aydın Sanat Etkinlikleri Merkezi Derneği, 2007 yılından bu yana tiyatro ağırlıklı olarak, çeşitli kültür sanat etkinlikleri gerçekleştiren bir sivil toplum kuruluşu.

Daha öncesindan başlayan ama bu yıllarda ağırlıklı olarak içinde yer aldığım tiyatronun, bazen oyuncusu, bazen yazarı, kimi zamanda yönetmeni oldum. Yüzlerce öğrenci yetiştirdim.

Şimdi artık eğitmen olarak, çeşitli kurumlarla işbirliği içinde açtığımız tiyatro atölyelerimizde dersler veriyorum. Derneğin başkanlığını yürüttüğüm için, Aydın’daki kamu kurumları ve diğer sivil toplum kuruluşları ile uzun yıllara dayanan bir iletişimim var. Tiyatroyu Aydın’da var etmeye çalışan, değerli ağabeylerimiz, kardeşlerimiz gibi elimizden gelen bütün çabayı Aydın’da tiyatroyu yaşatmaya adıyoruz.

Geçen yıl Efeler Belediye Başkanımız Sayın Mesut Özakçan, bir belediye tiyatrosunun kurulacağının müjdesini verdiğinde, tiyatrocular olarak çok sevinmiştik. Hele hele Genel Sanat Yönetmeni olarak, Aydın’ımızın yetiştirdiği duayen sanatçılarımızdan Yalçın Dinçer’in adının telaffuz edilmesine çok mutlu olmuştuk.

Asem Sanat Tiyatrosu olarak, Sayın Yalçın Dinçer’e elimizden gelen desteği vermiş, onun birikimi ve bizim enerjimizin buluşmasıyla birçok oyunu Efeler’de seyircilerle buluşturmuştuk. Bu süreçte desteğini her zaman hissetiğimiz Sayın Mesut Özakçan ve Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir’e teşekkür ederiz.

Özellikle Aydınlı oyun yazarı Hidayet Sayın’ın ve değerli Belediye Başkanımızla birlikte Efeler’in seçkin ve saygın tiyatro izleyicileri karşısında, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde “Kadın Hikayeleri” adlı oyunla yer almanın mutluluğunu yaşamıştık.

Daha sonra Efeler Belediyesi ve Sayın Başkanımız Mesut Özakçan, belediye tiyatrosu kurma fikrinden şimdilik vazgeçtiklerini daha sonra ertelediklerini ifade ettiler. Bu süreçte Efeler Belediyesi kentimizde bulunan çeşitli amatör, dernek vb tiyatrolara salon ve reklam desteği vermeye devam ettiler. Ve bunun böyle süreceğini söylediler. Bu yılda bu yönde destek verilmeye başlanması, biz Aydınlı tiyatrocuları çok sevindiren bir gelişme olmuştur.

Ancak tüm bu açıklamalara karşın, birçok amatör ve profesyonel isim varken, sadece bir kişiyi Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği kursu açarak belediye adına tiyatro kursu açılmasını sağladılar.

Öncelikle, bağımsız bir değerlendirme heyeti olmadan, birçok istekli dışında -niteliği tartışmalı- bir kişinin Belediye Tiyatrosu’nun başına geçeceği konuşuluyor. Nasıl ki bir doktor alırken Tıp Fakültesi’nde ihtisas görmüş bir hekim tercih ediliyorsa, sanatta özellikle tiyatroda da bu alanda uzman ve akademik çalışmalar yapan yada uzun yıllara dayanan bir tiyatro ve sanat geçmişi olan kişilerin tercih edilmesi gerekmektedir.

Tiyatro kulislerinde dönen bir konunun ne derece doğru olduğunu bilmiyorum. Umarım sanata ve sanatçıya her zaman destek evren Efeler Belediyesi ve sayın başkanı Mesut Özakçan, geçen seneki tutumlarını sürdürür ve herkese eşit yaklaşan anlayışlarını devam ettirirler.

Ayrıca bir tiyatro eğitmeni veya genel sanat yönetmeni atanacaksa bunu Aydın’daki tiyatro ekipleri, kültür sanat dernekleri ve sanatçıları ile ortaklaşa karar vereceklerine eminim. Uygar kentlerde, sivil toplum kuruluşlarının kentin kültür sanat politikaları hakkında siyasetçilere öneriler sunması ve yönlendirmesi kadar doğal bir şey yoktur.

Ali ASLAN - ASEM Sanat Derneği Başkanı

ali-aslan.jpg

AydınÖzel

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2168 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim