• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DOĞRU TERCİH İÇİN GENÇLERE REHBER OLUYOR
06 Ağustos 2020 Perşembe 19:44

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DOĞRU TERCİH İÇİN GENÇLERE REHBER OLUYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi üniversite tercihleri döneminde uzman rehber öğretmenler eşliğinde öğrencilere tercih danışmanlığı yapıyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi üniversite tercihleri döneminde uzman rehber öğretmenler eşliğinde öğrencilere tercih danışmanlığı yapıyor.

Atatürk Kent Meydanı’nda yerini alan Tercih TIR’ı, 6-14 Ağustos tarihleri arasında hizmet verecek.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanması ile birlikte milyonlarca genç, geleceklerini şekillendirecek tercihleri yapmak için hazırlıklara başladı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi de gençlerin bölüm ve üniversite tercihlerine profesyonel destek vermek için Atatürk Kent Meydanı’nda yerini alan Tercih TIR’ında öğrencileri ve ailelerini ağırlıyor. Sosyal mesafe kuralı dikkate alınarak hazırlanan Tercih TIR’ında, ateş ölçümü yapıldıktan sonra maske ve dezenfektan veriliyor.

6-14 Ağustos tarihleri arasında, 9.00-18.00 saatlerinde hizmet verecek olan Tercih TIR’ında, rehber öğretmenlerin tercih danışmanlığı ile öğrencilerin aldığı puanlar ve önerileri çerçevesinde listeler oluşturuluyor. Hem alternatif üniversiteler hem de bölümler konusunda bilgilendirme yapan rehber öğretmenler, öğrencilerin talepleri doğrultusunda önerilerde bulunuyor.

 “Tüm gençleri öğrenci dostu kent Aydınımıza davet ediyorum.”

Aydın’ın öğrenci dostu bir kent olduğuna dikkat çeken Başkan Çerçioğlu şunları söyledi: “Aydın öğrenciler için sadece eğitim alacakları değil, aynı zamanda tarihle ve kültürle de iç içi yaşayacakları bir kent konumundadır. Müzeleri, antik kentleri ve iklimi Aydın’ı ayrıcalıklı kılmaktadır. Aydınlı hemşerilerimizin sıcak ve misafirperver tavrı da öğrencilerimizin şehre yabancılık çekmeden yaşamalarını sağlayacaktır. Tüm gençleri öğrenci dostu kent Aydınımıza davet ediyorum.”

tercih_tiri_6.jpg

Bu haber toplam 10910 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim