• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydın MEB'den Konteyner Okul Haberine Yalanlama
12 Ocak 2017 Perşembe 22:12

Aydın MEB'den Konteyner Okul Haberine Yalanlama

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü bazı Gazetelerde yayınlanan haber ile ilgili açıklama yapmıştır.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü bazı Gazetelerde yayınlanan haber ile ilgili açıklama yapmıştır.

Bazı yerel basın ve internet sitelerinde “Rezalet“ başlıklı gerçek dışı haber yayımlanması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

  Söz konusu anasınıfımız Köşk İlçesi Sarıçam Mahallesi’nde birleştirilmiş sınıflı Sarıçam İlkokulu’nun bünyesinde eğitim vermektedir.

 2015 yılında Camiinin altında eğitim öğretim gören öğrencilerimiz ile ilkokulun arasında mesafe olmasından dolayı, hayır sever bir iş adamımız tarafından okula konteynır alınmış ve bu konteynır okul bahçesinde uygun bulunan yere konularak donanımlı bir sınıf olarak adeta bir bina gibi dizayn edilmiştir. 

Konteynırın duvarlarına yalıtım yapılmış ve giriş kapısının üzerine şıngıl ve konteynır üzerine çatı yapılarak korunaklı hale getirilmiştir. Sınıfın iç tavanına kaplama ve tabanlarına ise laminant yapılmıştır. Böylece sıcak ve soğuktan öğrencilerin korunması sağlanmıştır. Bunun haricinde sınıfın ısıtıcısı ve kliması mevcuttur. Anasınıfımız ve okulumuz eğitim öğretim yılı başında ve ortasında olmak üzere 2 kez İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından, 1 kez de İl ve İlçedeki Şube Müdürleri tarafından ziyaret edilmiş ve ihtiyaçları tespit edilerek giderilmiştir.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okula ek bina talep edilmiş ancak halen ana sınıfı mevcudu 10 öğrenci olup; 2015 yılından bu yana çağ nüfusu tetkik edildiğinde bu yaş grubunda artış olmadığından mevcut öğrenci sayısı için ek bina yapılması uygun görülmemiştir.       

Habere konu olan konteynır anasınıfımızın 11/01/2017 Çarşamba günü öğle saatlerinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çekilen fotoğrafları ekte sunulmuştur.

Bazı yerel basın ve haber sitelerinde, bu tip haber ve yorumlara yer verilirken kişi ve kurumların hedef gösterilmesi, kamuoyuna yalan ve kasıtlı haber sunulması basın ahlak ve ilkelerine uymamaktadır. Doğru haberin ise karşılıklı teyit edilen haber olduğu hiç bir zaman unutulmamalıdır.  

AydınÖzel

img_7511.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3613 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim