• Aydın21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydında Mehmet Özer ÜTTÜ Fotoğraf Sergisi Açıldı
10 Aralık 2016 Cumartesi 18:10

Aydında Mehmet Özer ÜTTÜ Fotoğraf Sergisi Açıldı

Aydın Milli Aydın Bankası Kültür Merkezinde Mehmet Özer ÜTTÜ Fotoğraf sergisi beğeni topladı.

Aydın Milli Aydın Bankası Kültür Merkezinde Mehmet Özer ÜTTÜ Fotoğraf sergisi beğeni topladı.

Aydın ve Adana illerinde görev yaptığı 50 yılda karşılaştığı ünlü siyasetçilerin fotoğraflarını çeken ve ardından çerçeveletip gönderen emektar fotoğrafçı Mehmet Özer ÜTTÜ sergisi Milli Aydın Bankası Kültür Merkezinde 8-15 Aralık Tarihleri Arasından Milli Aydın Bankası Kültür Merkezinde Yayınlanmaktadır.

Efeler Belediyesi Meclis Üyesi Ertuğrul ÖZDEMİR'de sergiye destek verdi.

2003 yılında Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Özer ÜTTÜ ile tanışan Türkay DİKBAŞ, Manevi Babası Mehmet Özer ÜTTÜ’nin Vasiyeti üzerine onun adına Sergi açmaya devam ediyor.

Türkay DİKBAŞ : Aydın’ın Özer Amcasıydı

Ortaokul mezunuyum. 91 yılında Aydın Tekstile girdik. Oradan da emekli oldum. 2003’te rahmetli Mehmet ÖZER’ i tanıdım. 2014’e kadar hastalıkta sağlıkta hiç yanından ayrılmadım. Bir baba olarak kendisini görüyorduk. Çok sevecen güler yüzlü tüm Aydın kendisini Özer Amcası olarak tanırlardı. Vefat etmeden önce bana bir vasiyeti vardı.

Türkay DİKBAŞ : Fotoğraflar İle Sergi Yap Dedi

Oğlum dedi; kimse yapmaz bunu, kimsede bu işe elini sürmez. Bu fotoğraflar ile sergi yap dedi. Herkes bir kendini görsün, eski geçmiş anılarını hatırlasınlar, siyasi olarak Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, Valiler, Belediye Başkanları, Kurumlardaki Başkanların fotoğrafları burada. Bu anıları da gelecek nesiller de görsün diye açtık.

Türkay DİKBAŞ : Sergi 8-15 Aralık Tarihleri Arasında Devam Ediyor

Aydın için çok değerli bir resim sergisi bunlar. Ben bu sergiyi de yaptım. Gönlüm de rahat. İnşallah bu kurumlar gelir, Belediyemiz, Üniversitemiz bu resimlere sahip çıkar, sonra da bu resimleri bir kültür müzesine konulur. Buradakilere sahip çıkılmasını istiyorum. Sergimizi ayın 8’inde açtık ve 15’ine kadar devam edecek.

Türkay DİKBAŞ : Aydınlılarımızın Görmelerini İstiyoruz

Öğlen 13’ten Akşam 10’a kadar hafta içi, Cumartesi saat 10’dan akşamüzeri saat 16’ya kadar açığız. İnşallah bu kalan günlerde de Aydınlılarımız gelip bu fotoğraf sergisini görmelerini istiyoruz. Çünkü gelen çoğu misafirimiz hayret etti. Dediler bunlar ne zaman çekildi nerede çekildi diye sordular. Çok memnunda kaldılar.

Türkay DİKBAŞ : İsmet SEZGİN Manevi Amcamız

Bazı büyüklerimiz bana sergi konusunda destek olan yol gösteren başta Engin POLAT, Avukat İbrahim PEHLİVAN, Dişçi Cevat AĞAN, Şevket ÖZDİL, Avukat Erdoğan YAKAN, Eski Hasan efendi Mahallesi Muhtarı şuanda Meclis Üyesi Ertuğrul ÖZDEMİR’ e ve şuan da hatırlayamadığım birçok kişiye teşekkürlerimi sunarım. Aynı zamanda bu sergi yerini 1 ay önceden kiraladık. O gün açmamızın sebebi bir yandan da rahmetli eski Devlet Bakanlarımızdan İsmet SEZGİN manevi amcamız oldu. Allah rahmet eylesin. Evlatlarına, Eşine, Dostuna Allah yardımcı olsun.

Türkay DİKBAŞ : Adnan Menderes Üniversitesi Destek Olmalı

Üniversitemiz, Büyükşehir Belediyesi ve Kamu kuruluşları bu fotoğrafların yok olmaması için destek olmalılar. Temennimiz gelsinler görsünler. Bunları koruma altına alsınlar. 

AydınÖzel

_dsc4406.jpgsablon2.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4144 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim