• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydındaki Antik Kentlerle İlgili Üç Yeni Araştırmaya Başlıyor
15 Mayıs 2020 Cuma 08:00

Aydındaki Antik Kentlerle İlgili Üç Yeni Araştırmaya Başlıyor

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kubilay Metin’in destekleriyle Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyeleri tarafından hazırlanan ilimizdeki antik kentlerle ilgili üç yeni proje için T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığ

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kubilay Metin’in destekleriyle Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyeleri tarafından hazırlanan ilimizdeki antik kentlerle ilgili üç yeni proje için T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden 2020 yılından itibaren çalışmalara başlanmak üzere izin alındı.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Çekilmez başkanlığında 2020 yılından itibaren Aydın ili, Karpuzlu ilçesinde yer alan Alinda Antik Kenti ve çevresinde arkeolojik yüzey araştırmalarına başlanacak. üç yıl sürecek olan araştırmalardan sonra kazı çalışmalarına başlanması planlanıyor.

Dr. Öğr. Üyesi Aydın Erön başkanlığında yürütülecek araştırma Aydın ili, Kuşadası ilçesi ve çevresinde gerçekleştirilecek. Arkeolojik yüzey araştırmalarının üç yıl sürmesi planlanıyor. 2020 yılı çalışmalarının ağırlık noktasını Samsun (Mykale) Dağı çevresinde gerçekleştirilecek araştırmalar oluşturuyor.

Dr. Öğr. Üyesi Sedat Akkunaz başkanlığında ise Nazilli ve Yenipazar ilçelerinde araştırmalar yapılacak. Üç yıl sürmesi planlanan çalışmalar Yenipazar’da yer alan Orthosia Antik Kenti ile Nazilli’de bulunan Mastaura Antik Kentinde gerçekleştirilecek.

Bu haber toplam 1694 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim