• Aydın19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başak Kent Tiyatrosu Avrupa'ya Açılıyor !
05 Ekim 2019 Cumartesi 13:20

Başak Kent Tiyatrosu Avrupa'ya Açılıyor !

2017-2018 tiyatro sezonunda Başak Eğitim Hizmetleri kapsam ve desteğinde Aydın’da çalışmalarına başlayan Aydın Başak Kent Tiyatrosu Derneği hazırlayıp sergilediği tiyatro oyunları dışında, başarılı projeler üretmeye devam ediyor.

2017-2018 tiyatro sezonunda Başak Eğitim Hizmetleri kapsam ve desteğinde Aydın’da çalışmalarına başlayan Aydın Başak Kent Tiyatrosu Derneği hazırlayıp sergilediği nitelikli tiyatro oyunları dışında, başarılı projeler üretmeye devam ediyor.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın Gençlik Hareketliliği çalışmaları kapsamında desteklenen, Aydın Başak Kent Tiyatrosu’nun hazırladığı ‘’Filozofların Işığında’’ adlı proje 7-13 Ekim 2019 tarihleri arasında Aydın’da gerçekleştirilecek. İlimizin ve ülkemizin tanıtılmasına katkı sağlayacak olan bu projede 18-30 yaş arasında ve tiyatroya gönül vermiş otuz katılımcı yer alacak. Türkiye ve Yunanistan olarak iki ülkenin gençleri sanatın birleştiriciliğini, Türk misafirperverliğini ve barışın gücünü Aydın'da deneyimleyecek.

Başak Kent Tiyatrosu Dernek Başkanı Sibel Salcıoğlu: “Projenin amacı kapsamında kentimizde yaşamış olan filozofların; Thales, Zoilos, Seikilos ve Bias’ın yaşamış oldukları antik kentler ziyaret edilecek. Filozoflorın düşünce ve öğretilerine vurgu yapılarak hazırlanan kısa tiyatro oyunları; Tralles, Milet, Afrodisias ve Priene antik kentlerinde döneme uygun kostümlerle canlandırılacak. Yapılan tüm çalışmalarda gerçekleştirilecek fotoğraf ve video çekimleri proje bitiminde yabancı ve yerli proje katılımcıları tarafından sosyal medyada paylaşılacak. Ülkemizi ve kentimizi böyle bir projede temsil etmenin onurunu ve heyecanını yaşıyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.  

b.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 852 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim