• Aydın25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞAK KOLEJİNDEN KODLAMA SEFERBERLİĞİ
13 Eylül 2017 Çarşamba 15:37

BAŞAK KOLEJİNDEN KODLAMA SEFERBERLİĞİ

Aydın Özel Başak Koleji, Cubetto Okul Öncesi Robotik Kodlama Programı sayesinde yazılım geliştirme becerisini kazandıran nesiller yetiştirmeyi hedefliyor. Kodlama programı ile anaokuluna giden öğrencilerinde kod yazma becerisini kazanabilecekler.

Aydın Özel Başak Koleji, Cubetto Okul Öncesi Robotik Kodlama Programı sayesinde yazılım geliştirme becerisini kazandıran nesiller yetiştirmeyi hedefliyor. Kodlama  programı ile anaokuluna giden öğrencilerinde kod yazma becerisini kazanabilecekler.

 

Aydın Özel Başak Koleji daha önce başlattığı 'Hacker Can' programı ile beraber Cubetto Okul Öncesi Robotik Kodlama Programını anaokulu ve ilkokul öğrencilerini de düşünerek yeni bir kodlama programını bünyelerine dahil etti.

 

Başak Eğitim Hizmetleri Yönetim Kurulu Üyesi Alp Ayaydın, “Cubetto anaokulu, birinci ve ikinci sınıf öğrencileri için tasarlanmış bir oyun setidir. Bu oyun sayesinde çocuklar programlama ve kodlama mantığını öğrenecekler ve bir sonraki seviyelerde kod yazma becerisini kazanacaklarıdır” dedi. Ayaydın, “Bu cubetto kodlama setini kullanan tek okulun biz olduğunu düşünüyoruz. Yeni eğitim ve öğretim yılında bu sistemi kullanacağız. Çocuklarımızı bu oyunla yetiştirmek zorundayız çünkü bu sayede çocuk algoritmik düşünme yapısına sahip oluyor. Başlangıçta çocuk bilgisayarın karşısına oturduğu zaman pat diye kodlama öğrenemiyor. Oyunlaştırarak ve fiziksel olarak dokunabilir bu kodlama sayesinde çocuklar problem çözme becerileri gelişiyor. Anaokulu ve sınıfta geliştirdiğimiz bu beceriler amatör kodlama ortaokul ve sonrasındaki yıllarda gerçek anlamda bildiğimiz kodlamaya doğru devam ediyor” diye konuştu.

 

Cubetto kodlama setini deneyen Arda Taşlı, bir yandan eğlenen Arda bir yandan da kodlamanın mantığını öğrenmeye başladı.. Ayaydın, Arda Cubeto ile öğrenirken sözlerine şöyle devam etti: “Önce emekleyerek sonra yürüterek sonra koşturarak kodlama yaptırabilmemiz için bu ilk adımımızdı. Türkiye’yi ileriye taşımak isteyen teknolojiye ayak uyduran arkadaşlar yakın zamanda buna adapte olacaktır. Dünyada da bu sistemler çok yeni. Bizler devlet okullarındaki çocukları ağırlayarak bu teknolojiden onlarında yararlanmasını istiyoruz.”

 

İkinci  bir ürünü tanıtan, Ayaydın, “Kodlama eğitimimiz yapıldıktan ve mantığı öğretildikten sonra belirli parkurlar oluşturuluyor. Bu oyuncakta sağa sola gitme gibi kodlar var. Bu kodlar sayesinde çok uzun mesafe parkurlar oluşturup çocuklarda o parkurlarda problem çözebilme becerileri geliştiriliyor. Esas amacımız oynayarak öğrenmedir” ifadelerini kullandı. 

 

,HABER:Serhat ERDEMGİL

6711e0913e87935dc744547e95dadffa.jpg_dsc1357.jpg_dsc1360-001.jpg_dsc1387.jpg

_dsc1362.jpg_dsc1363-001.jpg_dsc1366.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6509 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim