• Aydın26 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BİGG’DE 11 GİRİŞİMCİDEN 5’İ ADÜ’DEN
16 Mart 2020 Pazartesi 16:22

BİGG’DE 11 GİRİŞİMCİDEN 5’İ ADÜ’DEN

ADÜ Teknokent ile uygulayıcı kuruluş Yaşar Üniversitesinin iş birliğini yaptığı TÜBİTAK 1512 Programı kapsamında; 8 ‘i Üniversitemizden olmak üzere 19 girişimcinin projesi İzmir’de Yaşar Üniversitesinde gerçekleşen ön eleme aşamasından geçti.

ADÜ Teknokent ile uygulayıcı kuruluş Yaşar Üniversitesinin iş birliğini yaptığı TÜBİTAK 1512 Programı kapsamında; 8 ‘i Üniversitemizden olmak üzere 19 girişimcinin projesi İzmir’de Yaşar Üniversitesinde gerçekleşen ön eleme aşamasından geçti.  Toplamda 11 projenin TÜBİTAK ‘a gideceği bu programda Üniversitemizden 5 girişimcinin projesi TÜBİTAK 1512 - Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı (BİGG) katılmaya hak kazandı.

Yenilikçi iş fikirleriyle Dr. Erdinç Vural, Dr. Zeynep Bozkan,  Kasım Çelebi, Dr. Harun Çimen ve Özgün Us Üniversitemizden TÜBİTAK BİGG’e asıl başvuru hakkı kazanan girişimciler oldu.

Projelerin Üniversitemizi çok daha yukarılara taşıyacağını belirten ADÜ Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Cemal İyem, bu projelerin TÜBİTAK tarafından onaylanmasına müteakip bölgemizde çok önemli başarılar elde edebilecek start-up firmaların kurulacağını ifade etti.  İyem ayrıca;  ADÜ Teknokent’in,  girişimcilerin yeni iş fikirlerine artarak destek vermeye devam edeceğini de vurguladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 980 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim