• Aydın17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BİLİMSEL YAYIN SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİ
14 Kasım 2019 Perşembe 17:46

BİLİMSEL YAYIN SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİ

Bilimse Yayın Sürecinde Elektronik Kaynaklarından Yararlanma Yöntemleri Semineri Gerçekleşti

Bilimse Yayın Sürecinde Elektronik Kaynaklarından Yararlanma Yöntemleri Semineri Gerçekleşti

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “Kütüphane Eğitimleri” kapsamında Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda  “Bilimsel Yayın Sürecinde Elektronik Kaynaklarından Yararlanma Yöntemleri Semineri” düzenlendi.

Etkinliğe; öğretim üyeleri, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katıldı

Seminere konuşmacı olarak katılan Proquest Teknik Eğitim ve Danışmanlık Ortağı Hazal Yılmaz sunumunda, Proquest firmasından abone olduğumuz Proquest Dissertation & Thesess Global, ve E-Book Central hakkında ve veri tabanlarının kullanımları ile ilgili uygulamalı bilgileri paylaştı.

Hazal Yılmaz “Proquest Dissertation & Thesess Global veri tabanı 4.5 milyondan fazla tez içeriği ve platformda 2.5 milyondan fazla tam metin tez bulundurmasıyla dünyanın en büyük tez koleksiyonudur. E-Book Central 206.000’nin üzerinde elektronik kitap içermektedir. İşletme, Ekonomi, Antropoloji, Bilgisayar, Güzel Sanatlar, Mühendislik ve Teknoloji, Eğitim, Tarih, Dil&Edebiyat, Tıp, Psikoloji, Fiziki Bilimler, Fen Bilimleri, Din ve Sosyal Bilimler gibi 15 ana konu başlığı altında sınıflandırılmış yüzlerce alt başlık içermektedir.” sözleri ile Proquest Dissertation & Thesess Global ve E-Book Central hakkında bilgi verdi.

Bilimsel araştırma ve yayın sürecinde elektronik tez ve e-kitaplardan yararlanma yöntemlerini aktaran Yılmaz, e-kitap ve e-tezlerinin arama stratejileri dinleyicilerle paylaştı.

 Seminer, araştırmacıların sorunlarının cevaplanmasıyla sona erdi.

sablon-170.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1151 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim