• Aydın19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Burak PEHLİVAN Öğretmenleri Unutmadı
23 Kasım 2016 Çarşamba 22:55

Burak PEHLİVAN Öğretmenleri Unutmadı

MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan: “Öğretmen yılgın ve yorgunsa, eğitim ve öğretim hayatı yarım ve yaralıdır” dedi.

MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan: “Öğretmen yılgın ve yorgunsa, eğitim ve öğretim hayatı yarım ve yaralıdır” dedi.

Türk milletinin geleceğini hazırlayan ve şekillendiren muhterem öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nde; sevgiyle, hürmetle üzerimizdeki emeklerini ve haklarını bir kez daha anmanın kıvancını yaşamaktayız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yeni nesillerin, öğretmenlerin eseri olacağının ifadesi, bu kutlu görevi yürütenlerin aldıkları sorumluluğun ve kendilerine verilen değerin açık bir göstergesidir.

Eleştirisel ve yenilikçi düşüncenin, milli kültür ve tarih şuuruyla iç içe geçmesiyle, dününe sahip çıkan, bugünün farkında olan ve yarınlarda da bağımsız yaşama konusunda asla pazarlık yapmayacak olan zihniyetlerin yetişebilmesi elbette öncelikle öğretmenlerimizle mümkün olacaktır.

Sürekli değişen ve her yıl yeni baştan ele alınan sınav ve öğretim sistemi, iktidar partisinin ders kitaplarına kadar giren siyasi propagandası ve eğitimin milli niteliğinin hiçbir dönemde olmadığı kadar aşınması, elbette öğretmenlerimizi sıkan ve bunaltan diğer sorun alanları olmuştur.

Eğer ülkemizi yeniden ayağa kaldırmak, sözü dinlenen ve kudretli bir konuma getirmek istiyorsak, mutlaka eğitim ve öğretimin sorunlarını ve öğretmenlerimizin sıkıntılarını bitirmek durumundayız.

Bize göre, öğretmenlerimizin elinden tutulmasının ve layık oldukları ekonomik ve sosyal seviyeye taşınmalarının vakti gelmiştir ve hatta geçmektedir. Bu bağlamda;

·         Yetersiz ve komik bir hal alan ek ders ücretlerinin yükseltilmesi ,

·         Öğretmenlerin yıpranma tazminatı almaları,

·         Eğitim ve öğretim tazminatının yükseltilmesi

·         Öğretmen taban aylığının artırılması,

·         Büyük şehirlerde lojman imkânının sağlanması,

·         Sözleşmeli öğretmenliğin çoğalan sorunlarının bitirilmesi,

·         Ve aday öğretmenlerin atanmasıyla ilgili engellerin ortadan kaldırılması ve karşılaştıkları güçlüklerin bertaraf edilmesi gerekmektedir.

Bizim, öğretmenlerimize yapılacak olan her iyi ve olumlu düzenlemenin yanında ve arkasında duracağımızı herkes bilmelidir.

Öğretmen yılgın ve yorgunsa, eğitim ve öğretim hayatı yarım ve yaralıdır.

FETÖ ve PKK’lı oldukları gerekçesiyle ihraç edilen veya açığa alınan öğretmenler emanete ihanet etmişlerdir.

Bunun başka türlü bir açıklaması olamayacaktır.

Ne var ki, sırf malum bir bankayla zorunluluktan dolayı parasal konularda iş ve işlem yaptı diye veya bazı dershanelerde görev aldı bahanesiyle bir öğretmene FETÖ’cü damgası vurmak, itibarından ve ekmeğinden mahrum etmek yanlıştır.

Asılsız ihbar ve şikâyetlerle, aslı astarı olmayan isnatlarla, FETÖ’yle herhangi bir organik bağı olmayan öğretmen veya memurları mesleklerinden atmak hukuk devletinin ilke ve kurallarıyla ters düşecektir.

Sırf vatan ve millet sevgisinden dolayı siyasi eziyetlere maruz kalan, dışlanan, üzülen, hakaretamiz davranışlara muhatap olan, düşüncelerinden ve milli duruşlarından dolayı hak kayıplarına uğrayan değerli öğretmenlerimizin hesabını da mutlaka soracağımızı, bunları yapanların yanına asla bırakmayacağımızı da bu vesileyle hatırlamak ve ilgililerine duyurmak istiyorum.

Böylesi bir durum haksızlığa işaret edecektir ki, biz asla dilsiz şeytan olmayacağız, yani haksızlık karşısında susmayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle vatanımızın her yöresinde görev yapan ve uzun yıllar çalışarak emekli olmuş öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü’nü” en iyi dileklerimle kutluyor; hepsine en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu ve Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e , görevi başında hain saldırılar sonucunda şehit düşen ve ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükranla yâd ediyorum dedi.

AydınÖzel

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1233 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim