• Aydın12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇEVRE YOLU PEYZAJ DÜZENLEMESİ İLE ÖRNEK OLUYOR
31 Mart 2021 Çarşamba 08:55

ÇEVRE YOLU PEYZAJ DÜZENLEMESİ İLE ÖRNEK OLUYOR

Kuşadası Belediyesi tarafından Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokol doğrultusunda çevre yolu üzerinde bulunan refüj ve kavşaklarda başlatılan peyzaj düzenlemesi tamamlanma aşamasına geldi.

Kuşadası Belediyesi tarafından Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokol doğrultusunda çevre yolu üzerinde bulunan refüj ve kavşaklarda başlatılan peyzaj düzenlemesi tamamlanma aşamasına geldi. Ağaçlandırma, çiçeklendirme ve çimlendirme çalışmasının yürütüldüğü refüj ve kavşaklar büyük beğeni aldı.

Kuşadası Belediyesi tarafından kenti estetik bir görünüme kavuşturmak amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğünün yetki alanında bulunan 17 kilometrelik çevre yolu üzerinde başlatılan peyzaj düzenlemesinde sona yaklaşıldı. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokol doğrultusunda Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla çevre yolunun Kuştur kavşağından Sanayi Sitesi kavşağına kadar olan kısmı yapılan peyzaj tasarımı ile adeta çiçek açtı.

AKDENİZ İKLİMİNE UYGUN AĞAÇLAR DİKİLDİ

Bitki yetişmesi için humuslu toprak ile kaplanan refüjlere Akdeniz iklimine uygun zeytin, palmiye, jakaranda ve bonsai ağaçları dikildi. Çiçeklendirme ve çimlendirme çalışmasının da yapıldığı refüj ve kavşaklarda otomatik sulama sistemi kuruldu. Dolomit taşları ve çeşitli ağaç kabukları döşenerek renklendirilen refüj ve kavşaklar böylece eski ve köhne görüntüsünden kurtularak Kuşadası’na yakışır bir estetiğe kavuştu. Çalışma, vatandaşlar tarafından büyük bir beğeni ve memnuniyetle karşılandı. 

orta_refuj01-(9).jpg

Bu haber toplam 3404 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim