• Aydın24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çevrimiçi Ölçme ve Değerlendirme Eğitimi Tamamlandı
15 Mayıs 2020 Cuma 08:00

Çevrimiçi Ölçme ve Değerlendirme Eğitimi Tamamlandı

Ülkemizde yaşanan Covid-19 Pandemisi nedeniyle; ADÜ'de 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemiyle sınırlı kalmak kaydıyla; uzaktan eğitim yolu ile yürütülecek dersler ve uygulamaların belirlenmesinin ardından gerçekleştirilen “Çevrimiçi Ölçme ve Değ

Ülkemizde yaşanan Covid-19 Pandemisi nedeniyle; ADÜ'de 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemiyle sınırlı kalmak kaydıyla; uzaktan eğitim yolu ile yürütülecek dersler ve uygulamaların belirlenmesinin ardından gerçekleştirilen “Çevrimiçi Ölçme ve Değerlendirme Eğitimi” tamamlandı.

Uzaktan Eğitim Koordinasyonunu yürüten Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cumali Öksüz öğretim elemanlarımızla gerçekleştirilen eğitim süreci ve sonuçları ile ilgili bilgi vererek, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir önderliğinde Uzaktan Eğitime geçişle birlikte hızlı ve nitelikli adımlar atıldığı ve sürecin en verimli bir şekilde değerlendirildiği ifade etti.

Üniversitemizin bu dönemde kendi özkaynakları ile senkron ve nitelikli uzaktan eğitim verebilen ender üniversiteler arasına girdiğini belirten Prof. Dr. Cumali Öksüz, uzaktan eğitim süreci ile birlikte buna bağlı olarak Uzaktan Eğitim kapsamında öğrenci başarılarının değerlendirilmesi konusunun öneminin ortaya çıktığını belirterek, uzaktan eğitim çerçevesinde yürütülen ölçme ve değerlendirme uygulamalarının en az geleneksel yaklaşımdaki kadar geçerli, güvenilir ve pratik olabilmesi için geleneksel yaklaşımdaki temel ölçme ve değerlendirme ilkeleri temel alınarak, tasarım sürecinin daha dikkatli yürütülmesi gerekliliğine vurgu yaptı. Bu gerekliliği fırsata çevirdiklerini ve bu dönemde sınavların uzaktan yapılabilmesi için hangi metotların kullanılacağı, biçimlendirici ve özetleyici değerlendirmelerde hangi araçların kullanılabileceği konularında öğretim elemanlarına yönelik çevrimiçi eğitimler düzenlediklerini aktaran Öksüz, farklı üniversitelerden nitelikli ölçme ve değerlendirme uzmanları ile gerçekleştirilen eğitimin içerik boyutu, ölçme de değerlendirme algı farklılığı ve memnuniyetine ilişkin oldukça güzel sonuçlar elde edildiği belirtti.

Bu haber toplam 2062 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim