• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN AYDIN’DA 256 VATANDAŞ KARANTİNAYA ALINMALI
16 Mart 2020 Pazartesi 17:51

CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN AYDIN’DA 256 VATANDAŞ KARANTİNAYA ALINMALI

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, umreden dönen ve Aydın’da yaşayan 256 vatandaşın karantinaya alınmadığını aksine evlerine gönderildiğini belirterek

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, umreden dönen ve Aydın’da yaşayan 256 vatandaşın karantinaya alınmadığını aksine evlerine gönderildiğini belirterek “Vatandaşlar nasıl bir sağlık testinden geçirilip evlerine gönderildiler derhal açıklanmalı ve 256 vatandaşımıza tıpkı Ankara ve Konya’da olduğu gibi 14 günlük karantina uygulaması yapılmalı” dedi.

Umreden dönen vatandaşların, Ankara ve Konya’daki toplam 5 öğrenci yurdunda 14 gün karantinaya alındığı açıklandı. Ancak CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın’da 256 vatandaşın umreden döndükten sonra yurtlarda karantinaya alınmadığını aksine evlerine gönderildiklerini söyledi.

CHP’li Bülbül, “Aldığımız bilgiye göre vatandaşların ilk tetkikleri yapıldıktan sonra İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘14 gün boyunca dışarı çıkmayacakları ve ziyaretçi kabul etmeyeceklerine’ dair bir yazı imzalatılarak, evlerine gönderilmiş. Yani şu an sadece Aydın’da umreden gelen 256 vatandaş evinde sözde karantinada. Aydın’a geri dönen vatandaşlarımızın sadece bir temenni yazısı karşılığında evlerine gönderilmelerini doğru bulmuyorum” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Umreden daha önce dönenler, tıpkı şimdi dönenler gibi sağlık taramasından geçirildi. Şüphelilerin testleri yapıldı” sözlerinin hatırlatan Bülbül, “Bir dün önce umreden dönen vatandaşlar evlerine gönderilirken bir gün sonra gelenler yurtlarda karantinaya alındı. Bakanlık kimin yurtlarda kimin evlerde karantinada olacağı kararını hangi test sonucuna göre verdi? Vatandaşlar hangi gerekçeyle evlerine gönderildi, neden 14 gün karantinaya alınmadılar ve nasıl bir sağlık taramasından geçtiler derhal açıklanmalı. Evlerine gönderilen vatandaşlar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kontrol ediliyor mu? Bu soruların cevapları bir an önce verilmeli” dedi.

Bu kişilerin evlerine nasıl gönderildiğinin de bilinmediğini söyleyen Bülbül, “Aydın’da evlerine gönderilen vatandaşlar hem kendileri hem de evde bulunan yakınları ve ziyarete gelenler için risk taşımaktadır. Her bir temas yeni bir vaka olabilir. Aydın’da ortaya çıkan bu yanlıştan bir an önce vazgeçilmez ve gerekli tedbirler alınmazsa, ne yazık ki ortaya çıkacak olumsuz sonuçlardan hepimiz etkileneceğiz. O nedenle Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ve Aydın İl Müftülüğü ile Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri yetkililerine ve Sağlık Bakanı sayın Fahrettin Koca’ya, Aydın halkı adına acil çağrıda bulunuyorum; Bir an önce bu hatalı uygulamadan dönülmeli, umreden dönen 256 vatandaşımıza tıpkı Ankara ve Konya’da olduğu gibi 14 günlük karantina uygulaması yapılmalı, semptomları sağlık ekipleri tarafından an be an takip edilmeli” dedi. 

suleyman-bulbul-chp-aydin-milletvekili.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 729 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim