• Aydın21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çözüm Temel Lisesi Kurucusu Saffet Güzel Röportajı
15 Kasım 2016 Salı 17:39

Çözüm Temel Lisesi Kurucusu Saffet Güzel Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Cemal DABANSIZ; Aydın Çözüm Temel Lisesi Kurucusu Ve Biyoloji Öğretmeni Saffet GÜZEL İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Cemal DABANSIZ; Aydın Çözüm Temel Lisesi Kurucusu Ve Biyoloji Öğretmeni Saffet GÜZEL İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Cemal DABANSIZ : Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Nerelisiniz? Nerede doğdunuz? Hangi eğitimleri aldınız?

Saffet GÜZEL : 1984 Yılından Beri Dershanecilik Yapıyorum

Adım Saffet GÜZEL, Çine Bereket köyü doğumluyum. Ortaokul ve liseyi yatılı olarak okudum. Dicle Üniversitesi Biyoloji bölüm mezunuyum. 1984 yılından beri dershanecilik yapıyorum. Kamuda hiç görev almadım. Hep özel sektör de çalıştım.

Cemal DABANSIZ : Temel Liseden önce, Dershane geçmişiniz var. Bu durum ne kadar sürdü?

Saffet GÜZEL : 30 Yıllık Dershane Geçmişim Var

30 yıllık dershane geçmişim var. 30 yıldır dershanelerde biyoloji öğretmeni olarak görev yaptım. Son gelişmelerden sonra kurumumuzu Temel Liseye dönüştürdük, şu anda da Temel Lise olarak eğitimlerimize devam ediyoruz.

Cemal DABANSIZ : Artı Çözüm Dershanesini siz mi açtınız? Yoksa devir mi aldınız?

Saffet Güzel : Uzun Yıllar Yerel Dershane Olarak Devam Ettik

Ben Aydınlıyım ama dershaneci olarak Aydın’a geleli yaklaşık 18 yıl oldu, Aydın’da o zaman ki adı Aşama Dershanesi’ni devir alarak, Aydındaki faaliyetlerimize başladık. Uzun yıllar yerel dershane olarak devam ettik. Artı dershanesi olarak, 2009’dan sonra da Artı Çözüm Dershanesi olarak yolumuza devam ettik.

Cemal DABANSIZ : Dershaneler kapanacağı zaman siz de kapatmayı düşündünüz mü? Yoksa direk olarak Temel Liseye dönüşmek mi istediniz?

Saffet GÜZEL : Öğrencilerin, Özel Sektörden Destek Almaları Gerektiğine İnanıyorum

Ben yıllardır özel sektörün içerisindeyim. Okullarımızda meslektaşlarımızla iyi niyetli çok güzel çalışmalar yaptık. Her alanda olduğu gibi, öğrencilerin dışarıdan özel sektörden de destek almaları gerektiğine inanıyorum. Çünkü insanlar bilmek ister, fazlasını öğrenmek ister, daha hızlı öğrenmek ister, daha iyi öğrenmek ister. Bunun için her alanda olduğu gibi sadece eğitim alanı değil, sağlıkta, ulaşımda başka sektörlerde, eğitimde de özel sektör ihtiyacı olduğunu düşünen biriyim. Bunun için yıllardır özel sektör de devam ediyorum.

Saffet GÜZEL : Hiçbir Zaman Özel Sektörden Çekilmeyi Düşünmedik

Dershanelerin kapanma sürecine gelince, tabi ki hükümetin tasarrufudur. Gerekçeleri vardır. Dershane adı altında değil başka şekilde, öğrencilerin hizmet alması sağlanabilir. Bunlar dan biri Temel Liseler, Temel Liselerden sonra gündeme gelen Özel Öğretim Kursları, ya da okullarımızın ve halk eğitim merkezlerinin açtığı kurslardır, tüm bu kurslar gösteriyor ki; Öğrencilerimiz daha iyi, daha fazla ve daha hızlı öğrenmek için okulda ki ders saatleri dışında zamanlarını değerlendirebilmek için eğitim ortamında kalmak için özel sektörün kurumlarına, kuruluşlarına ihtiyaç duymaktadır. Bu düşünceler çerçevesinde biz hiçbir zaman özel sektörden çekilmeyi düşünmedik. Bugün temel lise olarak devam ediyoruz. Yarın başka kurumlarda açarak insanların bu talebine cevap vermeye gayret ediyoruz.

Cemal DABANSIZ : Gelecek yıllar da Çözüm Temel Lisesi haricinde farklı plan, projeniz var mı ?

Saffet GÜZEL : Aydın’a Bir Üniversite Kazandırmak İsterim

Tabi olabilir. Bunlar uzun vadeli projelerdir. Öncelikle dediğim gibi lise, ortaokul, ilkokul basamaklarını tamamlamak istiyoruz. Arkasından daha uzun plan belki Aydın’a bir üniversite kurmayı da düşünürüz şartlar ve imkânlar el verirse, bu konuda destek bulabilirsek Aydın’a bir üniversite kazandırmak isterim.

Cemal DABANSIZ : AYTO Başkanı Sayın Hakan ÜLKEN de Aydın’a bir üniversite kurmak istediklerini ama şu an şartların oluşmadığını söylediler. Bel ki onlardan önce siz oluşturabilirsiniz bu şartları?

Saffet GÜZEL : Birlikten Kuvvet Doğar

Yok, hep beraber oluşturalım. Aydın için artık hepimiz aynı şeyleri düşünüyoruz. Sayın başkanımızı da tanıyorum. Çok güzel bir düşünce eğitimci olarak bizlerin de bir düşüncesi var. gerek sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde, gerek eğitimciler hep birlikte birlikten kuvvet doğar sözü gereği böyle bir üniversiteyi inşallah hep birlikte hayata geçiririz. Aydın’a bir özel üniversite kazandırmanın mutluluğunu hep beraber yaşarız diye düşünüyorum.

Cemal DABANSIZ : Sizce Aydın’a özel üniversite neden bu kadar gerekli?

Saffet GÜZEL : Hizmeti Vatandaşın Ayağına Getirmek Gerekiyor

Aydın bu konuda geç bile kalmıştır. Bugün Eskişehir’de, Kayseri’de, Konya’da birçok özel üniversite var. Artık özel üniversiteler İstanbul, Ankara, İzmir’den Anadolu’ya doğru yayılıyor. Neden? Çünkü ; Aydınlı ve Aydın çevresindeki insanlar, Aydın’da özel üniversite eğitimi almak isteyebilir. Bunun için illa İstanbul ya da Ankara’ya gitmeye gerek yok. Hizmeti vatandaşın ayağına getirmek gerekiyor. Onun için Aydın’a özel bir üniversite acilen gerekli diye düşünüyorum.

Cemal DABANSIZ : Temel Lise için öğrenci portföyünü nasıl belirliyorsunuz? Bunun için belirli kriterleriniz var mı?

Saffet GÜZEL : Öğrencilerimizi Asil Kayıt, Yedek Kayıt Diye Kategorilere Ayırabiliyoruz

Öncelikli olan eğitimdir. Eğitiminizi, hizmetinizi iyi sunarsanız, görevinizi iyi bir şekilde yerine getirirseniz. Zaten insanlar sizi arayıp bulacaktır. Hani bizde bir tabir var ‘pekmezi iyi olanın alıcısı Bağdat’tan gelir.’ diye, biz buna inanıyoruz. Biz burada görevimizi en iyi şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Tabi ki biz görevimizi iyi yaptığımız zaman velimiz, öğrencimiz, çalışanımız memnun oldukça doğal olarak çevrelerinde bizim için olumlu değerlendirmeler yapılıyor. Çevreden talep geliyor, talep geldiğinde hepsini karşılamamız mümkün değil bunun için zaman zaman öğrencilerimizi asil kayıt, yedek kayıt gibi kategorilere ayırabiliyoruz. Çünkü biz zamanı en iyi şekilde kullanmak, öğrenciye en iyi faydayı sağlamak istiyoruz.

Cemal DABANSIZ : Bizim sorularımız bu kadar, sizin bizim aracılığımızla söylemek veya paylaşmak isteğiniz bir şey var mı?

Saffet GÜZEL : Temel Liseler Diğer Liselere Göre Çok Ekonomik

Temel Liseler konusunda şunu söyleyebilirim. Temel Liseler henüz daha çok yeni bir proje, bir yılını geri de bırakan bir proje, bana göre çokta güzel bir proje olduğunu düşünüyorum. Çünkü diğer okullara göre daha ekonomik, programı daha esnek buradaki lise grubu öğrencileri üniversite sınavı düşünüldüğünde, sınava daha iyi hazırlanacaklarına inanıyorum. Çok ekonomik liseler olduğuna inanıyorum. Bu liselerin kadrolarını üniversite sınavı konusunda uzman olduğunu düşünüyorum.

Saffet GÜZEL : İlk Senemizde Mezun Öğrencilerimizin Hepsi Üniversiteyi Kazandı

Biz de bir yılımızı geride bıraktık. İlk mezunlarımızı verdik. Orada güzel bir çalışma sunduk, ilk mezunlarımızın tümü üniversitelere yerleşti yani yüzde yüz üniversiteye yerleştirme oranı yaşadık. Bunu gerçekleştiren öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize ben teşekkür ediyorum. Her zaman daha iyisini yapmak için yolumuza devam ediyoruz. İşimizi iyi yaptığımız için 30 yıldır insanlar bize güveniyor ve çocuklarını bize emanet ediyorlar. Bizde velilerimize mahcup olmamak için aldığımız emaneti önemini, kıymetini biliyoruz. Onlara layık olmak için en güzel eğitimi vermeye gayret ediyoruz. Bizlere kamuoyuna düşüncelerimizi açıklama fırsatı verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum.

Röportaj : Cemal DABANSIZ

sablon-002.jpg4c28c1c010ed4905c15bf23308dfbb9e.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5938 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim