• Aydın17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEMİRAĞ : Birlik ve Beraberliğimiz Hedef Alınıyor
20 Aralık 2016 Salı 12:03

DEMİRAĞ : Birlik ve Beraberliğimiz Hedef Alınıyor

Uzman Klinik Psikolog Elvan Demirbağ bütün terör eylemlerinin temelde toplumun birlik ve bütünlüğünü hedef aldığını,

Uzman Klinik Psikolog Elvan Demirbağ bütün terör eylemlerinin temelde toplumun birlik ve bütünlüğünü hedef aldığını, bu eylemlerin korku ve kaygı yaratarak insanları umutsuzluğa ve karamsarlığa sürüklemeye çalıştığından, aynı zamanda psikolojik saldırılar olduğunu iddia etti. 
Bu eylemlerin kişilerdeki toplumsal bağlar ile hoşgörü,  aidiyet ve güven duygusunu kırmaya çalıştığını vurgulayan Terapi Psikolojik Hizmetler ve Psikoterapi Merkezi Kurucularından Uzman Klinik Psikolog Elvan Demirbağ; “Araştırmalar, bu dehşet verici olaylar kendilerinden çok uzakta yaşansa bile, kişilerin medyadan edindikleri bilgilerle de travmatize olabildiğini göstermektedir. Son günlerde terör eylemlerinin artması, doğrudan veya dolaylı olarak buna maruz kalan bireylerde travmatik belirtilerin şiddetlenmesine sebep olacaktır” dedi. 
Demirbağ ayrıca; bireylerin kişisel olarak yaşadıkları travmatik olaylara verdikleri tepkiler ile toplumsal felaketlere karşı gösterdikleri stres tepkilerin farklılık gösterdiğini vurguladığı açıklamasında; “Birey kişisel yaşantısında maruz kaldığı travmatik olaya uykusuzluk iştahsızlık gibi daha belirgin şikayetler yaşayarak tepki verir. Ancak birey tüm toplumu ilgilendiren terör eylemleri gibi felaketler sonucunda, çaresizlik hissinin yaygınlaşması, geleceğe umutsuz ve karamsar bakma, diğer insanlara karşı tahammülün azalması gibi sorunlar yaşayabilir. Ayrıca şüpheci düşüncelerin artması, iş ve okul yaşantısında verimliliğin düşmesi, kendisi ve toplum için idealler geliştirmekten vazgeçme gibi günlük hayatta daha zor gözlemlenen örtük davranışsal tepkiler verebilir. Bu tepkiler belirgin düzeyde olmadığından bireyin kendisi de sıkıntılarının farkında olmayabilir ve bu tablo giderek yerleşip ağırlaşabilir” dedi.
Teröre dolaylı olarak maruz kalan bireylerin yaşadıkları sıkıntılar ile baş edebilmeleri için ihmal etmemeleri gereken en önemli şeyin birlik ve güven duygularının tazelemesi olduğunun vurgusunu yapan Uzman Klinik Psikolog Elvan Demirbağ; “Devletin terör eylemlerini önlemek için atacağı adımlar ruh sağlığını koruma adına hayatidir. Bireylerin ise sevdiği ve güvendiği yakınları ile sıkıntılarını paylaşmaları gerekir. Aynı zamanda işyeri gibi günlük yaşantımızın önemli bir bölümünü kaplayan ortamlarda da dayanışma içerisinde olmak bireylerin güven ve birlik duygusunu tazeleyecektir. Ayrıca bireylerin güvenilir medya kaynaklarından bilgi edinmeleri ve bilgi kirliliğinden korunmaları gerekir” dedi.

eb-foto.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2010 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim