• Aydın16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
E-Sınav Sistemi  Aydın’da Kurulacak
15 Aralık 2016 Perşembe 17:41

E-Sınav Sistemi Aydın’da Kurulacak

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yazılı olarak yapılan sınavlarına yönelik yaptığı değişiklikler kapsamında sınavlar Ekim ayından itibaren elektronik ortamda yapılmaya başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yazılı olarak yapılan sınavlarına yönelik yaptığı değişiklikler kapsamında sınavlar Ekim ayından itibaren elektronik ortamda yapılmaya başladı.

Ankara ve Eskişehir’de geçen yıl başlayan pilot uygulamanın Aydın’da da yapılması için Aydın Sürücü Kursları Derneği Üyeleri, Aydın Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken ile bir araya geldi.

Aydın Ticaret Odası Konferans Salonunda düzenlenen, Aydın il genelindeki tüm sürücü kursu işletmelerinin katıldığı toplantıda, Aydın Sürücü Kursları Derneği adına Mustafa Tolan, Aydın’da ehliyet almak isteyenlerin yeni çıkan yönetmelik gereği İzmir ve Manisa’ya gittiğini belirterek Aydın’da e-sınav merkezi açılması talebini Başkan Hakan Ülken’e iletti.

E-Sınav Sistemi  Aydın’da Kurulacak

Yapılan değerlendirmede Başkan Ülken,  Aydın’da e-sınav yönetmeliğine uygun sınav merkezi kurulması için Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’ye konuyu aktaracağını, AYTO ve TOBB olarak gerekli girişimlerde bulunacağını ifade etti. Başkan Ülken, “Aydın Ticaret Odası olarak Ağustos – 2017’de yeni hizmet binamıza taşındığımızda size orada e-sınav merkezi için yer tahsis edebiliriz. Fakat Ağustos ayına kadar beklemeden bir alan belirleyip faaliyeti başlatmalıyız.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile toplantı esnasında telefon görüşmesi yapan Başkan  Ülken, e-sınav sisteminin Aydın’da kurulması için sürücü kursu işletmelerinin talebini iletti. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Önümüzdeki hafta en kısa sürede sizinle görüşelim ve yol haritamızı belirleyelim.” diye konuştu.

Sürücü Kursları Sorunlarını İletti.

Yapılan görüşmelerin ardından sürücü kursları işletmelerinin Aydın Ticaret Odası’ndan beklentileri ve sorunları gündeme geldi. Başkan Ülken, “ Aydın Ticaret Odası olarak bir eksiğimiz var ise bizi eleştirip bizden beklentilerinizi söyleyebilirsiniz. Bizi eleştirip eksiklerimizi söylemeniz bizim için önemli,  bunun için burada bulunuyoruz.” dedi.

Toplantıda, sürücü kurslarına ait arabalardan Özel Tüketim Vergisi’nin muaf tutulması ve sürücü kursu işletmelerinin KOBİ tanımı içerisine dahil edilerek KOSGEB destekleri kapsamına alınması talep edildi.

Aydın Sürücü Kursları Derneği’nden Başkan Ülken’e Teşekkür

Gerekli çalışmaların Aydın Ticaret Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde yapılacağını ifade eden Başkan Ülken’e Aydın Sürücü Kursları Derneği adına Mustafa Tolan teşekkür etti.  Tolan “Bizim hiçbir talebimiz ve isteğimiz olmaksızın Sayın Başkan geçtiğimiz hafta beni aradı ve e-sınav sistemi ile ilgili görüşümüzü almak istedi. Biz dernek nezdinde kendimiz çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Başkanın bizi arayarak, biz söylemeden ve talep etmeden bizim sorunumuza sahip çıkması bizi güçlendirdi ve duygulandırdı. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi. 

AydınÖzel

dsc_5593-(1).jpg

Bu haber toplam 2272 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim