• Aydın12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EFELER BELEDİYESİ ÇEVRE FİLM GÜNLERİ BUGÜN SONA ERİYOR
15 Ekim 2019 Salı 11:01

EFELER BELEDİYESİ ÇEVRE FİLM GÜNLERİ BUGÜN SONA ERİYOR

Efeler Belediyesi’nin düzenlediği “1. Efeler Uluslararası Çevre Film Günleri” bu akşam yapılacak film gösterimleriyle sona eriyor.

Efeler Belediyesi’nin düzenlediği1. Efeler Uluslararası Çevre Film Günleri” bu akşam yapılacak film gösterimleriyle sona eriyor. 11 Ekim’de yapılan Gala ile başlayan uluslararası organizasyonda 5 yabancı yönetmen ile 9 Türk yönetmenin Efeler’de çektiği toplam 9 film halkın beğenisine sunuldu. Jeotermal enerji santrallerinin yarattığı etkileri anlatan filmlerin yanı sıra Türkiye’de ve yurt dışında çekilen 16 film de izleyiciyle buluştu.

Efeler Belediyesi Yıldız Kenter – Şükran Güngör Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen gösterimlere, her yaştan sanatseverin yanı sıra, JES’lerin kurulu olduğu bölgelerde yaşayanlar da büyük ilgi gösterdi. Toplumda “doğa ve çevre bilincini arttırmaya” yönelik olarak gerçekleştirilen çalışmalar, Efeler’de yapılan gösterimlerin ardından ulusal ve uluslararası festival ve yarışmalara da katılacağı açıklandı.

İKİ KEZ ÜLKEMİZE GELDİLER

Efeler’de kısa film çeken Rusya’dan Addis Gadzhiev, Almanya’dan Friederike Lorenz, Yunanistan’dan Maria Gediki Yunanistan’dan Sofia Kallvourtzi ile İran’dan Mirabbas Khosravinezhad’ın iki kez ülkemize geldiler. Filmlerin senaryosunu oluşturmak için önce yörede yaşayanlar, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve kamu kurumlarında inceleme ve görüşmeler yapan yönetmenler daha sonra bölgede çekimlerini gerçekleştirip, filmlerini kurguladılar. 

ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATILDI

Projenin Koordinatörlüğünü yapan ödüllü Türk yönetmenlerimizden Tahsin İşbilen, Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay’ın önemli bir konuda önderlik yaptığına işaret etti, “Burada çekilen filmler içinde çok başarılı çalışmalar olduğuna inanıyorum. Bunlar birçok festivalde gösterilecek” dedi. Türkiye’den projeye katılan yönetmenler Batuhan Köksal, Canberk Günay, Efe Önal, Emre Doğan, Işıl Türkfiliz, Kadri Özcan, Kubilay Aksun, Murat Yüksel ve Teoman Güneş’e de teşekkür eden İşbilen, “Yaşanan çevre sorunlarının ne denli önemli olduğunu ilk kez görüp yaşayan arkadaşlarımız oldu. Sinemacı arkadaşlarımız için çok önemli bir deneyim imkânı sağlandı” dedi.

YAŞANANLARI SANAT İLE ANLATMAK

Efeler’de temiz bir hava, sağlıklı toprak ve su kullanımı konusunda endişelerin büyüdüğüne işaret eden Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, bunları sinemanın ve sanatın dili ile halka anlatmak istediklerini belirtti. “Bu proje ile halkımızın yaşadıklarını ve düşüncelerini dile getirmek için Efeler’e gelen tüm yönetmen ve sanatçı arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Bu projenin ikincisini farklı bir konu başlığı ile önümüzdeki yıl yapacağız“ dedi. Başkan Atay, Efeler’de önümüzdeki süreçte kültür, sanat konusunda önemli çalışmaların yapılacağını da işaret etti.

sablon-047.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 802 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim