• Aydın22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EGE BÖLGESİNDE ÜCRETSİZ PSİKOSOSYAL DESTEK
05 Haziran 2020 Cuma 18:45

EGE BÖLGESİNDE ÜCRETSİZ PSİKOSOSYAL DESTEK

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren Covid-19 salgınına yönelik dayanışma adına, Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi 0 850 307 03 35 numaralı psikososyal destek hattını hizmete açtı. Hizmette İzmir ve Aydın başta olmak üzere tüm ege İl

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren Covid-19 salgınına yönelik dayanışma adına, Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi 0 850 307 03 35 numaralı psikososyal destek hattını hizmete açtı. Hizmette İzmir ve Aydın başta olmak üzere tüm ege İllerine hizmet verilmektedir.

Konu hakkında açıklama yapan Şube Başkanı Klinik Psikolog Samet BAŞ; “Bu proje, pandemi sürecinde görev alan sağlık çalışanları ve yakınlarına, Korona virüsünden enfekte olanlar ve yakınlarına, salgın nedeniyle kayıp yaşayanlara, evde kalarak mücadeleye destek olanlara hizmet vermek amacıyla yürütülmektedir.” dedi.

Türk Psikologlar Derneği’nin uzman gönüllülerinin bugüne dek birçok toplumsal travmada vatandaşlara destek olduğunu belirten Baş; “Hattımızda çalışan tüm uzmanlarımız gönüllü hizmet vermekte ve arayanlardan herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Numaramız hafta içi ve Cumartesi günleri, 10:00 - 19:00 saatleri arasında aktiftir. Görüşmeler tamamen gizlilik esasına göre yürütülmektedir. Hâlihazırda birçok gönüllü çalışmada yer almış olan Travma, Afet ve Kriz Birimi İzmir ekibimiz detaylı bir hazırlık sürecinin ardından, 16 Mayıs 2020 itibariyle telefonları karşılamaya başladı. Şu ana kadar yaklaşık yedi saat uzmanlarımızla görüşme sağlandı ve yirmi dört çağrı geldi.” dedi.

Koronavirüs Psikososyal Destak Hattı’nın Ege Bölgesi’nde yer alan tüm illerde yaşayanları kapsadığını vurgulayan Klinik Psikolog Samet BAŞ, hattın işleyişini şu şekilde açıkladı:      

 “0 850 307 03 35 numaralı psikososyal destek hattımızı arayan vatandaşlarımız ile gönüllü uzmanlarımız ön görüşme gerçekleştiriyor. Bu görüşme, kişinin ihtiyaçlarını belirlemek, problemleri netleştirmek, psikolojik ilk yardım ve psikoeğitim vermek amacıyla yapılmaktadır. Uzmanımız gerek gördüğü takdirde, arayan vatandaşımızı diğer gönüllü uzmanlarımıza yönlendirerek, bireysel çevrimiçi (online) seans organize edilmesini sağlamaktadır. Projemizde yer alan psikologlarımız yetişkin/çocuk/ergen gibi farklı çalışma alanlarında hizmet vermekte ve yönlendirmelerimiz buna göre yapılmaktadır. Bu süreçte yardıma ihtiyaç duyan tüm vatandaşlarımız hattımızı arayarak bize ulaşabilirler.”

samet-bas.jpg

Bu haber toplam 1373 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim