• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğitimde Corona Virüse Karşı Sanal Sınıflı Çözüm
15 Mart 2020 Pazar 11:40

Eğitimde Corona Virüse Karşı Sanal Sınıflı Çözüm

Corona virüse karşı alınacak önlemler için Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 16 bakan ve uzmanların katılımıyla yapılan toplantı sonucu ilkokul, ortaokul ve liselerin tatil edilmesi kararlaştırılmıştı.

Eğitim ve öğretime beklenmeyen bir ara verilmesi sonucu eğitim kurumları tarafından çeşitli önlemler alınmaya başlandı. Başak Koleji corona virüse karşı sanal sınıflı bir çözüm geliştirdi. Başak Eğitim Hizmetleri A.Ş. Genel Direktörü Metin Akyol, Başak Koleji İlköğretim Müdürü Ferdi Karakaş ve Başak Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Nail Ergun’un katılımıyla gerçekleştirilen bir basın toplantısı düzenlendi. Konuyla ilgili bilgi veren Başak Eğitim Hizmetleri A.Ş. Genel Direktörü Metin Akyol , “Sanal sınıf kapsamında okulda planlanan programa bağlı kalınarak dersler tıpkı gerçek bir sınıfta anlatılıyormuşçasına canlı olarak öğretmen ve öğrencinin kesintisiz senkronize işbirliği çerçevesinde canlı olarak internet üzerinden aktarılacak. Öğrenci tıpkı gerçek bir sınıfta olduğu parmak kaldırıp söz alarak derse katılım sağlayacak, öğretmen öğrenciyi tahtaya kaldıracak. Ders anlatım içerikleri olarak Tales Bilim Yayınları içeriklerini belirten Akyol, corona virüse karşı tedbir alan ülkelerdeki benzer uygulamalarla karşı karşıya kalabileceğimizi düşünerek gerekli çalışmayı çok önceden hazırlamıştık” dedi. Bunun dışında ilkokulda ders kitaplarıyla uyumlu çalışma kitaplarındaki soruların çözümlerinin yer aldığı uygulamayı da tanıtan Akyol , ‘’ konuya bir üniversite düzeyinde hâkimiz, öğrencilerimizi mağdur etmemek için tüm düzenlemeyi gerçekleştirdik’’ dedi.

Başak Koleji İlköğretim Müdürü Ferdi Karakaş ve Başak Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Nail Ergun kampüslerin ve okulların hijyenine yönelik çalışmayı özenle yaptıklarını belirtti.

brc_1967-(large).jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1141 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim