• Aydın26 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İl Milli Eğitim Müdürü ADÜ'de Plazma Bağışında Bulundu
06 Mayıs 2020 Çarşamba 08:00

İl Milli Eğitim Müdürü ADÜ'de Plazma Bağışında Bulundu

Koronavirüs testi pozitif çıkan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, 9 günlük hastane tedavisi ve 14 günlük ev karantinasını tamamladıktan sonra hayat kurtarmak için 28 Nisan 2020 tarihinde Üniversitemiz hastanesinde immün plazma bağışında bulun

Koronavirüs testi pozitif çıkan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, 9 günlük hastane tedavisi ve 14 günlük ev karantinasını tamamladıktan sonra hayat kurtarmak için 28 Nisan 2020 tarihinde Üniversitemiz hastanesinde immün plazma bağışında bulundu.

 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve Hastane Yönetiminin eşlik ettiği İl Milli Eğitim Müdürü Okumuş, immün plazma bağışının önemine dikkat çekti. Seyfullah Okumuş, “1 Nisan tarihinde hastaneye yattım, 9 gün hastanede ilaç tedavisi gördüm. 9 günün sonucunda sağlığıma kavuştum. 14 gün evde karantina sürecini bitirdim. En başından beri ifade ettiğim gibi benim dinim ‘Bir insanın hayatını kurtarmak, bin insanın hayatını kurtarmak gibidir.’ diyor. Ben buna inanmış birisi olarak eğer sağlığıma kavuşursam doktorlarım da uygun görürler ise bağışçı olmak istiyorum demiştim. Çok şükür bu günlere geldik, ben kendimi gayet iyi hissediyorum. Son yapılan iki testim de negatif çıktı. Doktorlarım da uygun gördüler. Yapılan tetkikler sonucunda bağışçı olabileceğimi ifade ettiler. Ben de bağışçı olmak için, plazma bağışı yapmak için buradayım. İnşallah birkaç kişiye dokunabilirsek, onların hayatına bir etki, katkı sağlayabilirsek, iyileşmelerine vesile olabilirsek ki şifa Allah’tandır, biz vesileyiz. Ben kendimi çok mutlu hissedeceğim.” dedi.

 

“36 Saattir Hiç Bir Vakamız Yok”

 

Aydın’da pandemi sürecinin çok sevindirici durumda seyrettiğini vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir "Öncelikle Müdürümüze geçmiş olsun. Duyarlılığından dolayı çok teşekkürler. Çok ciddi bir rahatsızlığı atlattılar. Başka vatandaşlara faydalı olsun diye plazma bağışında bulunmak için hastanemize geldiler. Dünya çok büyük bir sınavdan geçiyor. Bu sınavda en başarılı olan ülke de hiç kuşkusuz Türkiye’dir. Yöneticilerin göstermiş olduğu ferasetli yönetim anlayışı bizi bu noktalara getirdi. Şunu gururla ifade etmek istiyorum. Biz kendi Üniversitemiz için 36 saattir hiçbir vaka almadık. Bu çok gurur verici bir durum. Hastanemizde, gerek Sağlık Bakanlığımızın gerek YÖK’ün talimatları gereğince uygulanan bütün prosedürler uygulanmaktadır. Dolayısıyla başarılı bir sınavdan geçmekteyiz. Biz de ülke içerisinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi olarak sayılarımızı gururla ifade ediyoruz. Rabbime dua ediyoruz bu felaketten bir an önce kurtulalım. Bilimsel olarak çok ciddi çalışmalar içindeyiz. Bu konu ile ilgili GEKA’ya 3 tane proje verdik. Üniversitemiz yapılması gereken her şey için elini taşın altına sonuna kadar koydu. Gurur tablosuyla devam etmekteyiz. İnşallah bu felaketten en kısa zamanda kurtulacağız. Vatandaşlarımıza da şunu ifade etmek istiyorum. Lütfen panik olmayalım. Lütfen stres yapmayalım. Çünkü bütün enfeksiyonların temelinde stres faktörü çok büyük önem taşıyor. Her şey kontrol altında. Hijyen kurallarına uyduğumuz müddetçe en kısa sürede atlatacağımıza inanıyorum.” ifadesini kullandı.

 

Yapılan açıklamaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Okumuş, pandemi servisine giderek immün plazma bağışını gerçekleştirdi.

Bu haber toplam 1505 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim