• Aydın7 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kale’den bir ilk daha, tarihi ev müze olacak
27 Kasım 2018 Salı 16:17

Kale’den bir ilk daha, tarihi ev müze olacak

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale bir ilki daha gerçekleştirerek ilçeye müze kazandırıyor. İncirliova’nın tanınmış ailelerinden Suna - Ali Sarıyörük’e ait tarihi evde geçtiğimiz aylarda başlatılan restorasyon ve röleve çalışmaları tamamlanma aşaması

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale bir ilki daha gerçekleştirerek ilçeye müze kazandırıyor. İncirliova’nın tanınmış ailelerinden Suna - Ali Sarıyörük’e ait tarihi evde geçtiğimiz aylarda başlatılan restorasyon ve röleve çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Aydın Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Kurulu tarafından da desteklenen proje yılsonu itibariyle tamamlanarak müze olarak hizmete açılacak.

KÜLTÜREL MİRASLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ

Temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kültürel yatırımlara da büyük önem verdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Kale; “Mülkiyeti Suna-Ali Sarıyörük Ailesine ait olan daha sonra da belediyemize bağışlanan tarihi ev üzerinde başlattığımız restorasyon ve röleve çalışmalarımız tamamlanma aşamasına geldi.  Müzemizin önünde bulunan dar yolun genişletilmesi için de gerekli çalışmalarımızı devam etmektedir. Aydın Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Kurulu tarafından da desteklenen projemiz yılsonu itibariyle tamamlamayı planlıyoruz. Yörük ve Devecilik Kültürünün yaygın olduğu ilçemizin bu kültürel miraslarına sahip çıkmak adına restorasyon ve röleve çalışmalarını gerçekleştirdiğimiz bu evimizi İncirliova Anadolu Yörük ve Devecilik Müzesine dönüştüreceğiz. Yaklaşık 750 bin TL’ye mal olan bu projemize maddi ve manevi katkı sağlayan tüm kurumlara ve Sarıyörük Ailesine İncirliova’mız adına teşekkür ediyorum. Müzemiz şimdiden ilçemize, vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Haber : AydınÖzel Büro

dsc_7271.jpg

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2964 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim