• Aydın21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Koronavirüs salgını, uluslararası ilişkilerde işbirliğini zorunlu kılıyor
20 Mart 2020 Cuma 00:24

Koronavirüs salgını, uluslararası ilişkilerde işbirliğini zorunlu kılıyor

İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanı ve Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin TBMM Genel Kurulu’nda koronavirüs salgınına ilişkin konuşmasında, uluslararası ilişkileri bir husumet ortamı değil,

İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanı ve Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin TBMM Genel Kurulu’nda koronavirüs salgınına ilişkin konuşmasında, uluslararası ilişkileri bir husumet ortamı değil, bir işbirliği ortamı olarak görmenin, küresel sistemin kırılganlıklarıyla mücadele edebilmenin ön koşullarından birisi olduğunu ifade etti.

Birbirinden çok farklı siyasi ve ekonomik sistemlere sahip Çin, İran, İtalya gibi ülkelerin salgınla mücadele için ortak zeminde bir araya gelmek zorunda kaldığını vurgulayan Aydın Sezgin, son dönemde AK Parti iktidarının izlediği dış politika yaklaşımının ve dünyada da ortaya çıkan bazı hatalı yaklaşımların ne kadar sakıncalı olduğunun bir kere daha ortaya çıktığının altını çizdi.

Sezgin, “Uluslararası ilişkileri bir husumet ortamı değil, bir iş birliği ortamı olarak görmek, küresel sistemin kırılganlıklarıyla mücadele edebilmenin ön koşullarından biridir. Türkiye de uluslararası toplumla birlikte coronavirüs salgınıyla mücadele çalışmalarına mümkün olan en katılımcı yaklaşımla dâhil olmalıdır” ifadelerini kullanarak, salgınla mücadele için ülkelerin münferit kapasite ve becerilerinin yetersiz kaldığını, küresel çapta topyekûn bir işbirliğinin zorunlu hâle geldiğini belirtti.

Krizin, yeni bir dayanışma ve ortak kader bilincinin inşası için bir fırsat oluşturabileceğini vurgulayan İYİ Parti Milletvekili Sezgin, “Uluslararası camia bu fırsatı en iyi şekilde kullanmalıdır. Türkiye pozitif bir gündem anlayışıyla bu konuda öncü rol oynayabilir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1314 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim