• Aydın31 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUŞADASI'NDA ÇOCUK  ÇALIŞTAY'I YAPILACAK
15 Aralık 2016 Perşembe 17:53

KUŞADASI'NDA ÇOCUK ÇALIŞTAY'I YAPILACAK

Bilindiği üzere çocuk kavramı insanlık tarihinde hızla değişime uğramış, sosyolojik oluşumlardan etkilenmiştir.

Bilindiği üzere çocuk kavramı insanlık tarihinde hızla değişime uğramış, sosyolojik oluşumlardan etkilenmiştir.

Savaşlardan müzdarip olan çocukların korunması rolü tarihsel akışta bir nebze aileden ulus devletlerine devrolmuş, süreç içersinde ise uluslar arası hukukla korunması söz konusu olmuştur. Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne temel olan Cenevre Çocuk Hakları Bildirgesi 1924 yılında Milletler Cemiyeti tarafından imzalanmış olup, kısa süre sonra ise genç Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından imzalamıştır. Süreç içersinde Çocuk Hakları Sözleşmesine dönen metin ülkemiz tarafından 1990 da imzalamış, 1994’de TBMM’de kabul edilmiş ve 27 Ocak 1995 tarihli ve 22184 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde çocuklara tanınan hakları 3 ana grupta toplamak mümkündür; “yaşama ve gelişme hakları”, “korunma hakları”, “katılım hakları”.  Çocukların tüm hakları eşit derecede önemlidir. Tüm çocukların kendilerini güvende hissedeceği ve kapasitelerini genişletebilecekleri, sevgi dolu bir ortamda büyümeleri ve memleketimize faydalı bireyler olmaları tek gayemiz.

16-17-18 Aralık 2016 tarihleri arasında ilimiz Kuşadası İlçesinde Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Ege Bölgesi Çocuk Hakları Çalıştayı düzenlenecektir.  Çalıştaya Manisa, Muğla, Denizli, İzmir, Uşak, Afyon, Kütahya ve ev sahibi olarak Aydın ilinden çocuklar katılacak olup,  katılan çocuklar çocuk hakları tanıtım şekillerini Ege Bölgesi özelinde çalışarak yöntem belirleyeceklerdir. Bu çalıştay ile çocukların kendilerini daha iyi ifade ederek sosyalleşmeleri ve çocuk hakları tanıtımı süreçlerine dahil olmaları amaçlanmıştır. 

AydınÖzel

001.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1480 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim