• Aydın26 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUŞADASI'NIN KADIKALESİ DESTEĞİ SÜRÜYOR
16 Kasım 2016 Çarşamba 17:06

KUŞADASI'NIN KADIKALESİ DESTEĞİ SÜRÜYOR

İlçenin tarihsel ve kültürel değerlerini korumak amacıyla çalışan Kuşadası Belediyesi, 2001 yılından bu yana destek verdiği Kadıkalesi (Anaia) kazısına katkı sunmaya devam ediyor.

İlçenin tarihsel ve kültürel değerlerini korumak amacıyla çalışan Kuşadası Belediyesi, 2001 yılından bu yana destek verdiği Kadıkalesi (Anaia) kazısına katkı sunmaya devam ediyor.  Kuşadası Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında alınan karar doğrultusunda Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile Kadıkalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Mercangöz arasında  bir protokol imzalandı. Protokolle Kuşadası Belediyesi'nin iki yıl boyunca Kadıkalesi Kazısı'na ayni ve nakdi yardım yapılması karar altına alındı.

Kuşadası Belediyesi, 2001 yılından bu yana Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nden Prof. Dr. Zeynep Mercangöz başkanlığındaki bir ekip tarafından sürdürülen ve bölge tarihine ışık tutan Kadıkalesi kazı çalışmalarına desteğini sürdürüyor. Prehistorik dönemden Osmanlı’ya kadar çok uzun bir zaman aralığında iskan gören, Kadıkalesi Anaia Höyüğü'ndeki bilimsel kazılara ilk yılından itibaren katkı sunan Kuşadası Belediyesi, imzaladığı yeni bir protokolle çalışmalara iki yıl daha destek vereceğini taahhüt etti. Eylül ayında Kadıkalesi Kazı Evi'nde yapılan Belediye Meclis toplantısında alınan karar doğrultusunda Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile Kadıkalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Mercangöz arasında imzalanan protokole göre Kuşadası Belediyesi 2018 yılı sonuna kadar kazı çalışmalarına her türlü ayni ve nakdi yardımda bulunmayı sürdürecek. 

İmza töreninde konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Kayalı, Prof. Dr. Mercangöz başkanlığındaki ekip tarafından büyük bir özveriyle sürdürülen kazı çalışmalarının bölgenin tarihi açısından büyük bir önem taşıdığını belirterek şöyle dedi: "Yapılan çalışmalarla geçmişinin Efes’ten bile eski olduğu ve pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptığı anlaşılan Kadıkalesi-Anaia Höyüğü, Kuşadası'nın en büyük tarihsel değerlerinden birisidir. Kuşadası Belediyesi olarak bu tarihsel ve kültürel hazinenin gün yüzüne çıkması için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." 

Prof. Dr. Mercangöz ise Kuşadası Belediyesi’ne kazı çalışmalarına verdiği destekten dolayı teşekkür ederek "Aldığımız bu destek sayesinde kazımızın ihtiyaçlarını karşılayarak, çalışmalarımıza hız katacağız” dedi. 

AydınÖzel

unnamed-(2)-017.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1186 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim