• Aydın13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
LEONARDO DA VINCI İCATLARI SERGİSİ İZMİR’DE AÇILIYOR
05 Nisan 2019 Cuma 13:40

LEONARDO DA VINCI İCATLARI SERGİSİ İZMİR’DE AÇILIYOR

Dahi İlk Kez İzmir’de!Büyük düşünür tüm dünyada ölümünün 500. yıl dönümünde anılıyor. Da Vinci Yılında Leonardo Da Vinci İcatlar Sergisi, İzmir’de Sizlerle!

Dahi İlk Kez İzmir’de!

Büyük düşünür tüm dünyada ölümünün 500. yıl dönümünde anılıyor. Da Vinci Yılında Leonardo Da Vinci İcatlar Sergisi, İzmir’de Sizlerle!

Da Vinci’nin 500 yıllık notlarından yararlanarak el işçiliği ile oluşturulmuş 28 icadının yer aldığı Leonardo Da Vinci İcatları Sergisi, Yaşar Üniversitesi Rekötürü Prof. Dr. Mehmet Cemali Dinçer’in, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’nin, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve daha pek çok misafirin katılımıyla  6 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’de MaviBahçe AVM’de yapılacaktır. 

 

Tales Matematik Müzesi’nin katkıları ile 6 Nisan-10 Haziran tarihleri arasında İzmir MaviBahçe AVM’de yer alacak olan sergide Leonardo Da Vinci’nin 500 yıllık notlarından yararlanarak tamamen el işçiliğiyle oluşturulmuş 28 icadını bulabileceksiniz. Ayrıca Leonardo Da Vinci’nin mimarlık, mühendislik, anatomi gibi  alanlardaki eskizlerinden yola çıkarak savaş makinalarını, piston, torna makinası ve tarihin ilk su kayağını görmenin yanında bugün kullandığımız birçok alette  Leonardo Da Vinci’nin izlerine ve uygarlık tarihine dokunuşuna şahit olacaksınız.

Sadece Rönesans’ın değil tarihin gelmiş geçmiş en büyük “çok yönlü zekâsı” Leonardo Da Vinci, yaşamının üstünden geçen 500 sene sonra bile üstün zekâsının ürünü eserleriyle hala bizi büyülemeye ve şaşırtmaya devam ediyor.

İzmir’e ilk defa gelen bu sergi, Leonardo Da Vinci’nin çalışmalarının en büyüleyici olanlarını bir araya getiriyor. Leonardo Da Vinci’nin ustalıkla ortaya koyduğu çizimlerin ve büyüleyici eserlerinin ahşaba hayat vererek yeniden inşa edildiği bu sergi, Leonardo’nun akıl dünyasına dalmak isteyen ziyaretçilerle buluşuyor.

Hafta içi ve hafta sonu 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz sergi 6 Nisan ve 10 Haziran tarihleri aralığında İzmir Karşıyaka Mavibahçe AVM’de olacak. Ziyaret etmek isteyenler biletlerini MaviBahçe AVM

basin-2.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1026 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim