• Aydın7 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Marshall “Renklendir Hayatı” Projesinin  Yeni Durağı Kuşadası
16 Ekim 2018 Salı 10:40

Marshall “Renklendir Hayatı” Projesinin Yeni Durağı Kuşadası

Tüm dünyada renklerin ve boyanın gücüyle yaşamları iyileştirmeyi hedefleyen “Renklendir Hayatı” projesi Türkiye’de Marshall tarafından 2010 yılından bu yana sürdürülüyor. Projenin Türkiye’deki 7’nci ve en büyük durağı olan Kuşadası ayağı Venuart Grubu’nun

Tüm dünyada renklerin ve boyanın gücüyle yaşamları iyileştirmeyi hedefleyen “Renklendir Hayatı” projesi Türkiye’de Marshall tarafından 2010 yılından bu yana sürdürülüyor. Projenin Türkiye’deki 7’nci ve en büyük durağı olan Kuşadası ayağı Venuart Grubu’nun girişimi ve Kuşadası Belediyesi iş birliği ile yürütülüyor. Proje kapsamında ilçeye hakim konumdaki Tepe Mahallesi’nde yer alan 401 ev Marshall ile renkleniyor. Henüz projenin ilk etabı tamamlanmış olmasına karşın boyanan sokaklar şimdiden kent gezginlerini ağırlamaya başlamış durumda.

Marshall’ın insanların hayatına renk ve estetik katmadaki uzmanlığını yansıtan “Renklendir Hayatı” projesi Türkiye’de 2010 yılında Kadıköy Ayrılık Çeşmesi Sokağı’ndaki çalışmayla başladı. Daha sonra Yıldız Sarayı, Manisa’nın Kula ilçesi, Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi, Kastamonu ve Hatay’da Kırk Asırlık Türk Yurdu Sokağı’nda uygulanan proje şimdi de Venuart Grubu’nun girişimi ve Kuşadası Belediyesi’nin desteğiyle Kuşadası’nda hayata geçirildi. Kuşadası projesi 401 hanenin boyanması ile Türkiye’deki en büyük “Renklendir Hayatı” projesi oldu.

Adabağ: “Yaşamı iyileştirmede renklerin gücüne inanıyoruz”

İlk etabı tamamlanan projenin Kuşadası’nda yarattığı dönüşümü anlatmak üzere düzenlenen basın toplantısında konuşan Marshall Pazarlama Müdürü Pınar Adabağ, şunları kaydetti:

 

“Marshall olarak renklerin ve boyamanın insanların yaşam standartlarını yükselterek, alışkanları değiştirme ve yaşam alanlarını daha eğlenceli, renkli ve yaşanabilir kılma gücüne inanıyoruz. ‘Renklendir Hayatı’ projesi çocukların, ailelerin ve toplumların ihtiyaç duyduğu ve gelişimlerini destekleyecek mutlu alanlar yaratıyor. Bu inançla AkzoNobel tarafından dünya çapında hayata geçirilen ‘Renklendir Hayatı’ projesi kapsamında 39 ülkede yürüttüğümüz çalışmalar renkli bir dokunuşla insanları motive edebileceğimizi ve ilham verebileceğimizi her seferinde bir kez daha görmemizi sağlıyor.

Sosyal deneylerimiz, rengin hareketleri şekillendirmede etkisi olduğunu gösteriyor. Dünyada ‘Renklendir Hayatı’ çerçevesinde bugüne kadar 2.300’e yakın proje gerçekleştirildi. Bu projeler için 1,3 milyon litreyi aşkın boya kullanıldı. 12 binden fazla gönüllü ile yürütülen projeler 81 milyondan fazla kişiye fayda sağladı. ‘Renklendir Hayatı’ özellikle gönüllü grupların ilgisi ve belediyeler tarafından büyük takdirle karşılanıyor.

Belediyelerin ve şehir sakinlerinin projeyi kendi ilçelerinde, mahallelerinde de başlatmamız için bize ulaşan taleplerinden büyük mutluluk duyuyoruz.

Şimdi Kuşadası’nda 7’nci çalışmamızı yürütürken, dokunduğumuz alanlara değer kattığımızı, renklerle insanları ve dünyayı algılayışlarını değiştirerek, yaşam alanlarını sadece renklerle dönüşterek daha sosyal, daha keyifli ve daha yaşanabilir hale getirdiğimizi görmek bizi gururlandırıyor.”

Değirmenci: “Kuşadası Tepe Mahallesi renklerle şehrin simgesi haline geliyor”

Marshall İletişim Müdürü Betül Değirmenci ise, “Marshall Renklendir Hayatı projesi, Tepe Mahallesi sakinlerinin yaşam alanında dönüşüm ve gelişim yarattığı gibi, buraya Kuşadalılara ve turistlere ilham verecek rengarenk güzelleştirilmiş bir yer kazandırıyor. Gezginlerin rotasını bu alana da çekerek Kuşadası’nın misafirlerine çok daha renkli bir ‘Hoş geldin’ demesini de sağlayacak. İlçeye son derece hakim bir konumda bulunan mahallede sadece binaları boyamakla kalmıyoruz, burada yaşayan insanların mahalleleriyle gurur duymalarının yanısıra, Instagram fotoğrafçıları ve gezginler için bir cazibe merkezi haline gelmeye başladığını şimdiden gözlemliyoruz.

Kuşadası’ndaki bu proje Venuart Grubu’nun azmi, inancı ve emeği ile hayata geçirildi ve Kuşadası Belediyesi’nin kararlı ve çok anlamlı desteği ile ilçenin en kıymetli bölgesini adeta bir şehir sembolüne dönüştürüyor.

Proje kapsamında toplam 401 bina için boya desteği sağlanacak. İlk etapta 177 ev Marshall renkleriyle ve 4 mevsim her hava koşuluna dayanıklı Akrikor dış cephe boyalarıyla boyandı. Tüm evlerdeki boya işlemlerinin 2019 Nisan ayında tamamlanması planlanıyor.

Renklendir Hayatı projesiyle bu kez Kuşadası’nda hayatların pozitif dönüşümüne ve şehre renklerimizle imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Kayalı: “Mahalle sakinlerimizin ve ziyaretçilerimizin de yapılan çalışmayı beğeni ile karşıladığını görmek bizleri mutlu ediyor”

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da, “Tepe Mahallesi olarak anılan Dağ Mahallesi, Kuşadası Limanı’na gelen turistlerin ilk gördüğü yer olması ve tüm panoramik fotoğraflarda görünmesi nedeniyle kentimiz açısından çok önemli bir lokasyon. Bu nedenle de bu bölgede Belediyemiz, Marshall ve Venuart işbirliğinde sürdürülen renklendirme çalışmasının kent estetiğine önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Mahalle sakinlerimizin ve ziyaretçilerimizin de yapılan çalışmayı beğeni ile karşıladığını görmek bizleri mutlu ediyor. Renklendir Hayatı projesinin kentimizde yaşama geçirilmesine katkı sunan Marshall’a ve Venuart’a tüm Kuşadası halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Venuart sanatçısı Venüs Şahin ise, yasamın renkliliğinden ilham alarak oluşturdukları  projede “Renklendir Hayatı” sloganıyla insanların hayatına renk katan Marshall ve çevre dostu Kuşadası Belediyesi ile çalışmaktan  büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, “Biz Venua olarak değişimin aracı olarak sanatı seçmiş bir ekibiz. Renkler Birliği Projesi'yle renklerin ve sanatın dönüştürücü gücünü insanlara anlatmak istiyoruz. Önyargıları ve klişeleri bir kenara bırakıp, unuttuğumuz renkleri hatırladığımızda ve onları korkmadan cesurca hayatımızın bir parçası haline getirdiğimizde, nasıl pozitif dönüştürücü güce sahip olduğunu insanlara göstermek istiyoruz.  Marshall'ın renkleriyle ve Kuşadası Belediyesi'nin desteğiyle hayata geçen projemiz için sadece renkleri belirleyip, duvar resimlerini tasarlamakla kalmadık, iki kadın olarak biz de işçilerle birlikte altyapı çalışmalarından yol yapımına, sıva-boya işlerinden beton dökümüne kadar mahalleyi emek emek yeniliyoruz. Sonuca yaklaştıkça heyecanımız ve şevkimiz de artıyor” dedi.

Duvarlar pop-art sanat çalışmalarıyla donatılacak

Projede Marshall tarafından boyanan evler sanatçılar Venüs Şahin ve Çağla Cansın Karaman’ın evlerin duvarlarında yapacakları pop-art tarzı sanat çalışmaları için zemin oluşturacak. Sanatçılar daha önce Kuşadası Belediyesi trafolarını pop-art tarzı çalışmalarla ve Yeşilçam sanatçılarının figürleri ile renklendirmişti.

Marshall Hakkında:

Dünyanın en büyük küresel boya ve kaplamalar şirketi ana üreticisi olan AkzoNobel, dünya genelinde endüstri ve tüketicilere yenilikçi ürünler sunuyor. Müşterileri için sürdürülebilir cevaplar geliştirmek konusunda iddialı olan AkzoNobel’in portföyünde, Dulux, Sikkens, International ve Eka gibi çok iyi bilinen markalar bulunuyor. AkzoNobel, Türkiye’de de Marshall markası ile küresel teknoloji ve tecrübelerle geliştirilmiş ürün ve renk hizmetleri ile hayata renk katıyor. Genel merkezi, Amsterdam Hollanda’da bulunan AkzoNobel, Global Fortune 500 Şirketleri arasında yer alıyor ve sürdürülebilirlik alanında sürekli olarak lider konumda sınıflandırılıyor. AkzoNobel dünya çapında 80’den fazla ülkede, 65 bin çalışanı ile tüm tüketici ve kullanıcılarının ihtiyaçlarına odaklanarak faaliyetlerini sürdürüyor . www.marshallboya.com

Haber : Merve GÜLMEZ

gorsel_1.jpgmarshall-iletisim-muduru-betul-degirmenci-(1).jpgmarshall-pazarlama-muduru-pinar-adabag.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3610 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim