• Aydın13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meme Kanseri Halk Buluşmalarının İlk Durağı Aydın Oldu
07 Ekim 2019 Pazartesi 10:20

Meme Kanseri Halk Buluşmalarının İlk Durağı Aydın Oldu

Roche İlaç Türkiye ile Kanser Savaşçıları Derneği iş birliği ve Multi Türkiye’nin desteğiyle hayata geçirilen “Merakına Yenilsin” buluşmaları Aydın’da hastalar, hasta yakınları ve halkla bir araya geldi.

Roche İlaç Türkiye ile Kanser Savaşçıları Derneği iş birliği ve Multi Türkiye’nin desteğiyle hayata geçirilen “Merakına Yenilsin” buluşmaları Aydın’da hastalar, hasta yakınları ve halkla bir araya geldi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 1-31 Ekim tarihleri arasında kabul edilen “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” özelinde planlanan halk buluşmaları hastalığa ilişkin akıllardaki soru işaretlerini doğru cevaplarla ortadan kaldırmayı hedefliyor.

İstanbul, 6 Ekim 2019 – Meme kanseri farkındalığını artırmak ve hastalıkla ilgili soru işaretlerini uzman onkolog ve cerrahların paylaşacağı doğru ve güvenilir bilgilerle gidermek için hayata geçirilen “Merakına Yenilsin” halk buluşmaları, Meme Kanseri Farkındalık Ayı olarak kabul edilen Ekim ayında Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde ziyaretçilerini karşılıyor. Roche İlaç Türkiye ile Kanser Savaşçıları Derneği iş birliği ve Multi Türkiye ve çatısı altındaki AVM’lerin desteğiyle organize edilen buluşmaların Aydın durağında, kansere yakalanan her dört kadından birinin mücadele ettiği meme kanserinde teşhisten tedaviye tüm hastalık sürecine yönelik önemli bilgiler paylaşıldı.

 

5 Ekim Cumartesi günü Aydın Forum Aydın AVM’de, Adnan Menderes Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sabri Barutça ve Adnan Menderes Üniversitesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hedef Özgün’ün katılımıyla düzenlenen buluşma ilgiyle karşılandı.

 

Meme kanserinde erken tanının çok önemli olduğuna ve düzenli kontroller ile daha kolay teşhis edilebildiğine vurgu yapan Prof. Dr. Sabri Barutça, “Dünyada her yıl yaklaşık 2.1 milyon kadını etkileyen bu hastalıkta en önemli unsur erken teşhis. Türkiye’de 2018 yılında kadınlar için en yüksek yaşam riski oluşturan kanser türü bu alan oldu. Özellikle 50-70 yaş aralığında kadınların düzenli kontrol sağlamaları çok önemli” yorumunda bulundu.

 

Prof. Dr. Hedef Özgün ise “Meme kanserinde tamamen iyileşme sağlamanın yanı sıra kanser hastalarının deneyimlediği sorunları azaltarak yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz. Hastalıkla mücadelede bilinçlenme önemli adımlardan biri” dedi.

bulusma-2.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 994 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim