• Aydın25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nazilli, Öğretmenler ile Yemekte Buluştu
26 Kasım 2016 Cumartesi 16:34

Nazilli, Öğretmenler ile Yemekte Buluştu

Nazilli Belediye Başkanı Alıcık, Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenlere 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla akşam yemeği verdi.

Nazilli Belediye Başkanı Alıcık, Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenlere 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla akşam yemeği verdi.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Türk Eğitim Sen Üyesi Öğretmenlerine Ahmet Şensan Kültür Merkezi düğün salonunda 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Akşam yemeği verdi. Yemeğe Türk Eğitim Sen Üyesi öğretmenleri ve aileleri, AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Satılmış, MHP İlçe Başkanı Adnan Dönmez, MHP Kadın Kolları Başkanı Gül Burmaoğlu, Nazilli Kent Konseyi Başkanı Bülent Burmaoğlu ve Nazilli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç katıldı.

Çok sayıda öğretmenin katıldığı akşam yemeği saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. İlk konuşmayı yapan Türk Eğitim Sen Nazilli Şube Başkanı Olgun Ergün Öğretmenlik mesleğini, peygamberlik mesleği olarak tanımladıklarına vurgu yaparak, “Esasen hepimizin bilmesi gereken şudur. Öğretmenin itibarının kaybedilmesi aynı zamanda toplumun geleceğinin de kaybedilmesi anlamına geliyor. Yani biz kaybettiğimiz öğretmenlerle toplumun geleceğini de kaybetmiş oluyoruz. Unutmamak gerekir ki bir ülkeyi yıkmanın en kolay yolu eğitim sistemini yok etmektir. Bizler bu ülkenin sevdalıları bu sorunları aşabilmek için elimizden gelen gayreti gösterdik göstermeye de devam edeceğiz. Ülkemiz bir darbe girişimini atlattık. Sizler dik duruşlu, onurlu, meslektaşlarım her türlü övgünün üzerindesiniz. Verdiğiniz haklı mücadele onurlu duruş Büyük Milletimize umut olmaya devam edecektir. Bizler bu ülkeyi kuran iradeyiz. Bizler bu ülkenin geleceğinin mimarlarıyız. Öğretmenler gününüz kutlu olsun” dedi.

Yıllar sonra gururla bakacağımız nesiller yetiştiren tüm değerli öğretmenlerin günü kutlu olsun

 Öğretmen olarak görev yaparken belediye Başkanlığına aday olduğunu ve Nazilli Belediye Başkanı olarak görev yapmaktan dolayı onur duyduğunu vurgulayarak, "Kutsal görevimiz olan çocuklarımızı geleceğe hazırladığımız öğretmenliğin ardından bu kez Nazilli'ye hizmet etmek için elimizden gelen gayret gösteriyoruz. Geriye dönüp baktığımızda bunu gayet iyi bir şekilde yaptığımıza inanıyorum. Ama en önemli yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu düşünen bir belediye olarak bu güne kadar köy okullarımız ve camilerimizle birlikte eğitime desteğimiz her şekilde oldu. Okullarımızın bakım onarım tadilatı, yeni kantin, eğitim desteği gibi birçok eksiğini giderdik halen de bu tür hizmetleri yapmaya devam ediyoruz. Geleceğimizin mimarları olacak olan çocuklarımızın eğitiminde bizler belediye sizler de öğretmenler olarak en kutsal görevi yapıyorsunuz. Eğitim, vücutta ve ruhtaki güzelliği ve mükemmelliği son mertebesine kadar geliştirmek demektir. Bu nedenle, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimsemiş, yurdumuzun dört bir yanında cehalet ve bilgisizlikle savaşan, bu kutsal ve onurlu görevi, en zor şartlarda bile büyük bir özveriyle yerine getiren, çocuklarımızı milli ve manevi değerlerle donatarak, en iyi şekilde yetiştiren öğretmenlerimizi kutluyorum. Bu bilinçle Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti’ni, dünya devletleri arasında saygın ve onurlu bir konuma yükseltmenin gayreti içerisinde olan ve yıllar sonra gururla bakacağımız nesiller yetiştiren tüm değerli öğretmenlerin, öğretmen adaylarının ve eğitim gönüllülerin, Öğretmenler Günü kutlu olsun" şeklinde konuştu" dedi.

Başkan Alıcık’ın konuşmasından sonra emekli olan 10 öğretmene teşekkür plaketleri Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından verildi. Plaketlerini verdiği tüm öğretmenleri tek tek kutlayan Alıcık, emekliliklerinin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Program Berk Balkır’ın okuduğu Öğretmenim ve Elif Nurgül Öztürk’ün okuduğu Bayrak şiiri ile son buldu.   

AydınÖzel

dsc_8429.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1311 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim