• Aydın19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nazilli'de Klasik Türk Musikisi Kulakların Pasını Sildi
11 Ocak 2017 Çarşamba 13:15

Nazilli'de Klasik Türk Musikisi Kulakların Pasını Sildi

Nazilli Belediyesi Klasik Türk Musikisi Korosu Konseri yine dinleyenlerini büyüledi.

Nazilli Belediyesi Klasik Türk Musikisi Korosu Konseri yine dinleyenlerini büyüledi.

Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro salonunda düzenlenen, Klasik Türk Musikisi Korosu Şef Murat Sezar yönetiminde sahne aldı. 1991 yılından bu yana koro üyesi olan ve son üç yıldır Şef Lütfi Selek’in yardımcılığını yaparak Şefliği konser başlangıcında Şef Lütfi Selek’den devralan Murat Sezar ve Sunuculuğunu Yücel Bildiren’in yaptığı İki bölümden oluşan konserde usta bestekârların bestelemiş olduğu 29 eser Nazilli Belediyesi Klasik Türk Musikisi Korosu ve solistleri tarafından yorumlandı.  Konsere Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, AK Parti Eski Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediyesi Türk Musiki Korosu ve aynı zamanda Türk Sanat Müziği Korosu Kurucusu Şef Lütfi Selek, Meclis Üyeleri, Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün STK temsilcileri Oda Başkanları ve çok sayıda sanatsever katıldı. Konsere başlamadan önce Şefliği Murat Sezar’a devreden Usta Şef Lütfi Selek Hocaya müteşekkürlerini bildiren Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, yıllarca verdiği emeklerden dolayı Lütfi Selek’e plaket takdim ederek onurlandırdı.

Nazillili sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde izleyicilerde zaman zaman koroya eşlik etti. Konserde Mustafa Kuzumoğlu, Mustafa Etli, Hüma Selek, Abdullah Kurucu, Zehra Sivaslıgil Hale Bildiren, Olcay Yılmaz, Nadide Kuzumoğlu, Ahmet Akçit, İsmail Vatan, Sadik İnalöz, Fadime Mutlu ve İbrahim Tamirci solo olarak sahne aldı.   Yaklaşık iki buçuk saat süren konserin ardından Kaymakam İbrahim Küçük ve Belediye Başkanı Haluk Alıcık sunucu Yücel Bildiren ve Şef Murat Sezar’a çiçek takdiminde bulunarak koristleri ve solistleri kutladılar.

Konser bitiminde Nazilli Belediyesi Klasik Türk Musikisi Korosu’nun tüm üyeleri ile Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, AK Parti Eski Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Koro Kurucusu Şef Lütfi Selek Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Niakah Salonunda çorba içti. Yorgunluklarını atan Koro üyeleri gecenin anısına Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, AK Parti Eski Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediyesi Türk Musiki Korosu ve aynı zamanda Türk Sanat Müziği Korosu Kurucusu Şef Lütfi Selek ile hatıra fotoğrafları çekildi. 

AydınÖzel

dsc_0073.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1740 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim