• Aydın19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğretim Üyemiz Covid-19 Salgınının Küresel Etkilerinin Araştırıldığı Araştırma Grubunda
06 Haziran 2020 Cumartesi 08:00

Öğretim Üyemiz Covid-19 Salgınının Küresel Etkilerinin Araştırıldığı Araştırma Grubunda

Üniversitemiz Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hatice Bağdatlı Aksu, ABD'den Prof. Dr. Christoph U. Correll ve İtalya'dan Dr. Marco Solmi önderliğinde,

Üniversitemiz Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hatice Bağdatlı Aksu, ABD'den Prof. Dr. Christoph U. Correll ve İtalya'dan Dr. Marco Solmi önderliğinde, salgından etkilenen yaklaşık 40 ülkeden 200’ün üzerinde bilim insanının yer aldığı Enfeksiyon Dönemi Süresince Sağlık ve İşlevsellik üzerine yapılan Ortak Sonuçlar çalışması (The Collaborative Outcomes study on Health and Functioning during Infection Times- COH-FIT) çalışmanın Türkiye ayağını yürütmekte olan  Prof. Dr. Nesrin Dilbaz başkanlığındaki Türkiye Çalışma Grubu’nda yer alıyor.

Aylardır hayatımızda çok önemli bir gündem oluşturan COVİD-19 salgın döneminin dünyanın her yerinden 7’den 70’e bireylerin ruhsal ve fiziksel sağlığına etkilerini araştırmayı hedefleyen bir çalışmadır. Çocuk ve Ergen departmanından sorumlu Doç. Dr. H. Aksu, çalışmanın amacının salgın sürecinde fiziksel ve ruhsal sağlık için riskleri belirleyerek koruyucu önlem ve yaklaşımların oluşturulmasına yardımcı olmak olduğunu ifade etti.

Bu haber toplam 1125 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim