• Aydın17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Organ Bağışı ve Kemik İliği Nakli Toplantısı
01 Şubat 2017 Çarşamba 13:05

Organ Bağışı ve Kemik İliği Nakli Toplantısı

Organ Bağışı ve Kemik İliği Nakli konulu toplantı, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Yavaşoğlu, Anestezi ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kurt, Organ Nakli Koordinatörü Dilek Acar

Organ Bağışı ve Kemik İliği Nakli konulu toplantı, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi  Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Yavaşoğlu, Anestezi ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kurt, Organ Nakli Koordinatörü Dilek Acar ve İl Sağlık Müdürlüğü Organ Bağışı Birim Sorumlusu Hanife Kaçmaz’ın bilgilendirmeleriyle, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Serkan Şenel, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fevzi Yavuz yılmaz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan’ın yanı sıra, ilçe sağlık müdürleri, kamu ve özel hastane yöneticileri ile tüm kurumlarda organ bağışı konusunda görevli personeller katıldı.

İl genelinde 2016 yılında yürütülen organ bağışı çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda, ülke ekonomisi ve işgücünde ağır kayıplara yol açan organ yetmezliklerinin önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini koruduğuna dikkat çekildi. Aydın ilinin Türkiye Organ ve Doku Bağışı Bilgi Sistemi verilerine göre Türkiye genelinde 31. sıradan 10. sıraya yükseldiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Serkan Şenel, organ bağışının önemini vurgulayan bu tür toplantıların devam edeceğini söyledi.
Toplantı sonunda Aydın’da yürütülen organ bağışı çalışmalarına destek veren kamu ve özel kurumlarda çalışan personele teşekkür belgesi verildi.

AydınÖzel

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2165 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim