• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ORGAN BAĞIŞINDA AYDIN İLK ON İL ARASINDA
08 Kasım 2016 Salı 19:05

ORGAN BAĞIŞINDA AYDIN İLK ON İL ARASINDA

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonunda Efeler İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli ve Efeler Toplum Sağlığı Merkezi personeli Atatürk Kent Meydanında açılan stantta organ bağışı konusunda halkımızı bilgilend

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonunda Efeler İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli ve Efeler Toplum Sağlığı Merkezi personeli Atatürk Kent Meydanında açılan stantta organ bağışı konusunda halkımızı bilgilendirdi. Organlarını bağışlamak isteyen vatandaşlarımızın bağışları kabul edildi. İl Sağlık Müdürlüğü, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Efeler İlçe Sağlık Müdürü, Sağlık Müdürlüğü personeli ve çeşitli sivil toplum kuruluşları çalışmalara destek verdi.

 Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli sağlık sorunlarından biri tedavisinin sadece organ ve doku nakli ile mümkün hastalıklar olduğunu dile getiren İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Kasım ÇETİN, "Hastaların yaşam süresi ve kalitesinde, ülke ekonomisi ve iş gücünde ağır kayıplara yol açan söz konusu organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini korumaktadır. Organ bağışı sayısını artırmak ve halkın organ bağışı bilincini geliştirmek amacıyla her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında 'Organ Bağış Haftası' etkinlikleri yapılıyor.  Sağlık Bakanlığının Türkiye Organ ve Doku Bağışı Bilgi Sistemi verilerine göre ilimiz organ bağışı konusunda geçen yıla kadar Türkiye genelinde 31. sırada yer alırken, bu yıl Sağlık Müdürlüğü olarak hedefimiz olan ilk on il arasında yer alıyoruz. Yaptığımız çalışmaları sadece organ bağışı haftasıyla sınırlamıyoruz. Bu konuda tüm yıl özverili bir şekilde çalışıp emek veren personelimize ve organlarını bağışlama duyarlılığını gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. " dedi.

 Ayrıca organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızın; İl Sağlık Müdürlüklerine, Devlet Hastanelerine, Özel Hastanelere, Organ ve Doku Bağışı  Koordinatörlüğüne, Toplum Sağlığı Merkezlerine ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerine başvuruda bulunmalarının yeterli olduğunu belirtti.

AydınÖzel

kan.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1458 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim