• Aydın20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ŞEKER HASTALIĞI KONUSUNDA EĞİTİM VERİLDİ
20 Aralık 2019 Cuma 10:59

ŞEKER HASTALIĞI KONUSUNDA EĞİTİM VERİLDİ

Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı ve Efeler Belediyesi iş birliğiyle 18 Aralık 2019 tarihinde Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda, Şeker Hastalığı (Diabetes Mellitus)konusunda halk eğitimi verildi.

Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı ve Efeler Belediyesi iş birliğiyle 18 Aralık 2019 tarihinde Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda, Şeker Hastalığı (Diabetes Mellitus) konusunda halk eğitimi verildi.

Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Pınar Okyay ve Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Eralp Atay koordinatörlüğünde, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Arş. Görevlileri Dr. Esra Çelik ve Dr. Kenan İlkay Alp sorumluluğunda planlanan eğitim,  bir dizi halk eğitiminin ikincisi olma özelliğini taşıyor.

Dr. Eralp Atay’ın halk eğitimi ile ilgili bilgilendirme konuşması ile başlayan eğitimde, Tıp Fakültesi 6.sınıf öğrenci grupları kendi konu başlıkları ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler. “Kan şeker düzeyi nasıl ölçülmelidir? Nasıl kaydedilir?” konulu sunum sırasında, öğrenciler tarafından katılımcılarla birlikte şeker ölçümü uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Öğrencilerimizin erken dönemde sağlığın geliştirilmesine verdikleri katkılar ile ilimizde sektörler arası iş birliğinin önemli bir örneği olan eğitimde; ‘Şeker Hastalığı nedir?’, ‘Neden önemlidir?’, ‘Şeker Hastalığı belirtileri nelerdir?’, ‘Eşlik eden kan değerleri ne ifade eder?’, ‘Kan şeker düzeyi nasıl ölçülmelidir?’, ‘Nasıl kaydedilir? ’, ‘Şeker Hastalığına bağlı ortaya çıkan ve Şeker Hastalığına eşlik eden hastalıklar nelerdir?’, ‘Şeker Hastalığı tedavisi nasıl olmalıdır?’, ‘Şeker Hastalığı tedavisinde yaşam değişiklikleri ve önemi nedir?’ ve ‘Tamamlayıcı tedaviler nelerdir?’ konu başlıklarını içeren sunumlar gerçekleşti.

Sunumlar tamamlandıktan sonra katılımcıların soruları, görüş ve önerileri alındı. Halk eğitimine toplumun her kesiminden 42 kişi katıldı.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Pınar Okyay’ın ve Halk Sağlığı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Filiz Abacıgil'in kapanış konuşmasının ardından program sona erdi.

sablon-352-009.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 997 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim