• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sevgi Çiçekçilik Patronu, Oyuncu Mustafa BENLİ Röportajı
12 Kasım 2016 Cumartesi 19:53

Sevgi Çiçekçilik Patronu, Oyuncu Mustafa BENLİ Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Cemal DABANSIZ; Sevgi Çiçekçilik Genel Müdürü ve Sinema & Dizi Oyuncusu Mustafa BENLİ İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Cemal DABANSIZ; Sevgi Çiçekçilik Genel Müdürü ve Sinema & Dizi Oyuncusu Mustafa BENLİ İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Cemal DABANSIZ : Nerelisin? Nerede doğdun? Hangi eğitimleri aldın?

Mustafa BENLİ : Denizli Buldanlıyız

Öncelikle teşekkür ederim, ayağınıza sağlık geldiniz. Ben Mustafa BENLİ, 19 Kasım 1984 Aydın doğumluyum. Aslen Ailem Denizli’den geldi. Denizli Buldanlıyız ama tabi biz burada doğduk, büyüdük, Aydınlıyız biz.

Mustafa BENLİ : Okul Kapalıyken Çiçekçi'de Çıraklık Yapıyordum

Yedieylül İlkokulu, Efeler İlköğretim okulu ve Efeler lisesi mezunuyum. Daha sonra işte okul hayatım'dan boş kalan zamanlarda Çiçekçiliğe gidip geliyorduk, işte yazın okullar kapandığın da tekrar çiçekçilik mesleğine Babam beni çırak olarak vermişti. Ben sene sonları çiçekçilik yapıyordum.

Mustafa BENLİ : Taksicilik Yaptım

Babam Devlet Su İşlerinden emekli olduktan sonra taksicilik yapıyordu, birkaç sene Aydın’da Adliyenin önünde taksicilik yaptım. Askerden sonra hayatımıza yön vermek gerekiyordu. Biz bildiğimiz işi yapalım, Aydın’da faydalı bir iş yapalım dedik ve Çiçekçiliğe başladım. Herkesin üzüntüsünde, kederinde, sevincinde, mutluluğunda her şeyin de yanında biz varız.

Cemal DABANSIZ : Bu meslek gereği öyle zaten biri sevinse de gelip buradan çiçek alıyor üzülse de gelip buradan çiçek alıyor. Ne kadar zamandır açık burası?

Mustafa BENLİ : 21 Senedir Çiçekçilik Yapıyorum

İnsanlar Sevse de, ayrılsa da, Evladı olsa da her mutluluğunda biz yanındayız. 10 senedir buradayım, 10 senedir bu mekânı işletiyorum. Ondan önce de 11 sene de çıraklığım var. Kalfalık dönemi, ustalık dönemi. Bu işin mutfağından yetiştik, çıraklığını yaptık.

Cemal DABANSIZ : Biraz da bize bu sektörden bahseder misiniz?

Mustafa BENLİ : Sektörde Daha İleriye Gitmeye Çalışıyorum

Sektörde ilk başta Çiçekçilik olarak başlamıştık. Gelin arabası, Buket, yapay çiçek, saksı çiçeği ve daha sonra kendimizi, hayata göre, dünyanın gidişatına göre, illaki sektörde kendini yenilemen lazım. Ben de çalışıyorum daha da ileriye gitmeye çalışıyorum daha sonra organizasyon işine girdik. Düğün organizasyonları ile başladı gelin masası, gelin yolu, havai fişek, halk oyunları, orkestra, müzik bunlarla ilgili çalışmalara başladık ve ileriye dönük olarak da siyasi partilerin mitinglerini yapmaya başladık, çoğu Siyasi partilerin politikacıları Aydın’a geldiklerinde bütün organizasyonlarını ben yapıyorum. Son zamanlarda da ek iş olarak değil de meraktan, zevkten dolayı film işlerinede başladık.

Cemal DABANSIZ : İlk oyunculuğunuz ne zaman başladı?

Mustafa BENLİ : İlk Oyunculuk Hayatım İftarlık Gazoz Filmi İle Başladı

İlk oyunculuk, aslında şunu anlatayım; Hiç benim aklımda böyle bir şey yoktu, tamamen rastgele çıktı bizim incir reklamında oynayan Coşkun abi var biliyorsunuzdur? O zaman da Gar kafenin açılışı vardı. Yeni restorasyon yapılmıştı. Gar cafenin sahibi restorasyon yapmıştı bizde ikimiz aynı anda o abiyi ziyarete gidiyoruz. Yemek yiyoruz aynı masaya denk geldik, oturduk gar cafenin sahibinin bir işi çıkıyor. Başka misafirleri var onları ağırlaması gerekiyor. Onların yanına gitmek için kalktıgında bizde Coşkun abi ile beraber kaldık.

Mustafa BENLİ : Coşkun Abi Bana ‘Senin Yüzün Çok Fotojenik’ Dedi

Coşkun abiye anlatıyorum ben, abi incir reklamı çok güzeldi, Aydın’ın tanıtım yolu falan derken, kardeşim senin yüzün biraz fotojenik böyle bıyıkların var. Coşkun abi; Fotoğrafını çekeyim benim gittiğim ajansa göndereyim dedi.O zaman da iftarlık gazoz var. Cem Yılmaz'ın oynadığı bir de Türkan Şoray Uzaklarda arama filmi var. İkisinin de Muğla'da çekimi var. Benim çalıştığım bir Ajans var o bayana göndereyim fotografını dedi fotoğrafı çekti. Ben de Coşkun abiye benim düğünlerden başka kamera görmüşlüğüm yok, benim eğitimim de yok dedim, ben öyle şey anlamam ama zevkine giderim oynarım dedim. Tamam dedi, fotoğraf çekti.

Mustafa BENLİ : İftarlık Gazoz Filminde Gardiyan Rolü İle Başladım

Coşkun abiye beraber bir selfie yapalım Facebook'a atalım dedim. Tamam dedi, tabi beraber selfie yaptık ,facebook'a attım. Atmamla beraber 5 dakika sonra Coşkun abinin telefonu çaldı. Benim fotoğrafımı gönderecek olduğu bayan Coşkun abiyi aradı, Çoşkun abi bu bayan beni niye arıyor acaba deyip açtı telefonu, bayanda yanındaki bu adamı Facebook'tan gördüm arkadaşı acil yanımıza gönder. Oyuncu olup olmaması önemli değil onu iftarlık gazoz filminde gardiyan olarak oynatacagız dedi. Bizde böyle bir anda şok olduk açıkçası, ben de ertesi gün bindim arabaya Muğla'ya gittim kadın fotoğraflarımı çekti geldim geri, İki üç hafta sonra çağırdılar işte gardiyan rolü oynadım.

Cemal DABANSIZ : Arka Sokaklar dizisinde ne kadar oynadınız?

Mustafa BENLİ : Arka Sokaklar Dizisinde 2 Bölüm Oynadım

İftarlık Gazoz, Uzaklarda Arama ondan sonra Arka Sokaklar dizisi Valla oraya 4-5 bölüm diye gittim 2 bölüm oynayabildim. İşin gücün yoğunluğundan gidemedim 4-5 bölüm diye gittim de 2 bölüm anca oynayabildim.

Cemal DABANSIZ : Şu an Trendeki Yolcu filminde oynuyorsunuz değil mi?

Mustafa BENLİ : Avanak Dedektör Filminde Küçük Bir Sahnem Var

Ondan önce Amigos var. o film de şubat, mart aylarında vizyona girecek, Trendeki Yolcu ile beraber girecek. Onun çekimleri bitti şimdi kurgusu, montajı yapılıyor. Bundan bir önce de Hamit hocanın çektiği Avanak Dedektör filmi var. Tuğba Özay’ın Coşkun Göğen’in oynadığı onda da sonra'dan ekleme küçük bir sahnemiz var.

Cemal DABANSIZ : Yavaş yavaş film sektörüne girdiniz yani, Ama hızlı bir giriş değil mi? Bu anlattıklarınız son 1-2 yılda olan bir şey Yanında bir de dizi var değil mi?

Mustafa BENLİ : 1 Yılda 4-5 Tane Sinema Filminde Oynadım

Tabi ki zaten benim şu olayım 1 yıllık bir şey 1 yılda 4-5 tane sinema filminde oynadım. Tabi dizi var, şimdi de gelen teklifler var. Mesela Filinta’dan çağırdılar. O zaman bıyıkları kes demişlerdi. Bende bıyıkları kesmem dedim. Filintada devamlı sezon sonuna kadar çağırmışlardı. Kesmem bıyıkları dedim gitmedim. Muhteşem Yüzyil Kösem’de bana pek uymadı bilmem o diziyi pek sevmiyorum.

Cemal DABANSIZ :  Muhteşem Yüzyıl Kösem Dizisi Karakterinize mi uymadı?

Mustafa BENLİ : Kurtlar Vadisi Pusu'dan Çağırdılar

Karakterime uymadı, gitmedim. Kurtlar Vadisi Pusu'dan çağırdılar 8. Sezon finalini yapacağı zaman 8 defa çağırdılar, sekizinde de işim çıktı gidemedim. Nasip olmadı, olmayınca da olmuyor. Şimdi nasip olursa Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz veya İçerde dizisine gideceğiz.

Cemal DABANSIZ : Onlardan gelen teklifler var mı?  Sadece Çiçekçilik olsa belki vakit bulabilirsiniz ama organizasyon işi de yaptığınız için zor olabilir mi?

Mustafa BENLİ : Hedefimde Oyunculuk Var

Şu anda Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz veya İçerde dizilerinden gelen teklif yok ama ajanslara şu an ben müsaitim desem teklif gelecektir. Yani işim gereği hem organizasyon hem çiçekçilik zor olabilir ama benim hedefim de oyunculuk var.

Cemal DABANSIZ : Bir gün evet ben film sektöründe olacağım, bu işleri bırakacağım dediğiniz zaman oldu mu? Mesela ailenizle konuşup ben artık film ve dizi sektörüne geçmek istiyorum. İşleri artık siz idare edin diye bir görüşmeniz oldu mu?

Mustafa BENLİ : Her Oynadığım Film’de Oyunculardan Birşeyler Kapmaya Çalışıyorum

İşlerimi aileme devredip film sektöründe ilerleme düşüncem oldu, mesela Muhteşem Yüzyıl Kösem yerine, dizi teklifi İçerde dizisi veya Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinden gelmiş olsa kesin giderdim, işi bırakırdım. Binerdim arabaya giderdim. Ben Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisine gitmek istemedim. Yoksa gideceğim yani kafamda var. Biraz da ben birkaç tane daha filmde oynayıp öyle gitmek istiyorum. İlk figüranlık, şimdi yardımcı oyunculuk başladı. Oyunculuk için çıraklık, kalfalık dönemini atlattım ama ustalık için biraz daha zaman var. Film setlerinde tanıştığımız oyuncular, mesela Mustafa UĞURLU var. İçerde dizisinde çok samimi sağolsun. Yani onunla o zamanlar çok iyiydik. Fatih AL vardı, Karadayıda sosyete rolünde oynadı, onlardan bir şey kapmaya çalışıyorum. Her gittiğim film setinde sanatçılar ile muhabbet ediyorum.

Mustafa BENLİ : İlyas SALMAN Tam Bir Aktör

Mesela İlyas SALMAN tam bir aktör, kim ne derse desin, görüşü, düşüncesi, beni hiç ilgilendirmez. Bir çekim var mesela, izlerken böyle oyunun muhabbetini ettik. Bir sahnede İlyas SALMAN’ın yanındaki oynayan adamı on defa çekiyorsun, yanında oynayan adamın belki 50 tane Yanlışı var. Ama İlyas SALMAN hangi sahnede nereye bakacağını, hangi sahnede ona bakacağını biliyor. Ve her defasında da aynı sahnede oraya bakıyor, aynı sahnede sana bakıyor, aynı sahnede bana bakıyor, hiç değişmedi ama yanındaki adam, elli defa oraya bakıyor, her tarafına bakıyor. İlyas SALMAN tam bir aktör, İlyas SALMAN işini biliyor. Mesela ben bu yaklaşımı İlyas SALMAN’dan öğrendim. Film çekeceğimiz zaman ne söylüyorsam, hangi kelimeyi söylüyorsam, üç saniye içerisinde sana, beş saniye içerisinde Ona bakıyorum. 

Cemal DABANSIZ : Çiçekçilikte olduğu gibi oyunculuk işinde de tabandan geliyorsunuz? Aslında bir yıllıkta geçmişiniz var.

Mustafa BENLİ : Benim Şansım Yaver Gitti

Oyunculuk işinide önce öğrenmek lazım, çırak olmakta güzel bir şey, Çok şükür yani bir yıl içerisinde o kadar filmde kimse oynamaz herhalde, benim de şansım yaver gitti diyelim.

Cemal DABANSIZ : Burada ilk Coşkun Beyle görüşmenizden, Beraber fotoğrafınızı sosyal medyaya atmanızdan sonra hayatınız değişti

Mustafa Benli : Fotoğraftan Sonra Hayatım Değişti

Aydınımızın yetiştirdiği önemli oyunculardan Coşkun KEMER abimiz ile fotoğrafımızı facebook’a koyduktan sonra hayatım degişti. Sonrasında film ve dizi teklifleri başladı.

Cemal DABANSIZ : Bizim aracılığımızla kamuoyuna açıklamak istediğiniz gerek mesleğiniz gerekse film sektörü ile alakalı bir şeyler var mıdır?

Mustafa BENLİ : Biz Dizi ve Film Konusunda Muğla’dan Öndeyiz

Aydın film ve dizi çekimi açısından mekansal olarak Muğla’dan daha iyi, bunun için yöneticilerimizden destek bekliyoruz. Aydın konuların çok olduğu bir yer. Mesela Yörük Ali Efe, Adnan Menderes, Çete Ayşe var. Biz dizi ve film konusunda Muğla’dan 1-0 öndeyiz. Aslında Aydın’ın doğal güzellikleri, tarihi yapısı, Tralleis’i, Karacasu’daki Afrodisias’I var. Bunlar Aydın’da film çekilebilecek tarihi yerlerden sadece bir kısmı. Aydınlıların buna sahip çıkıp değerlendirmesi lazım. Oyuncu konusunda da aslında Aydın’da bir dünya oyuncu var. Mesela Coşkun KEMER,  Bekir ALNIAK, Mesut ÇINAR var, Cemal Aydın ÖZPOLAT var. Bunlar bilinenler ama bilinmeyen çok insan var. Hakkikatten de oynayan çok insan var. Bende bu işin içine girince öğrendim.

Mustafa BENLİ : Akılda Kalıca Bir Tipim Var

Şu anı’da hiç unutamıyorum. Arka Sokaklar dizisinde çekime gittim, geldim, sormadım da, ne zaman yayınlayacak diye. Çıkarsa Bana da haber ederler diye düşündüm. Kahvedeyim okey oynuyoruz arkadaşlarla, bir baktım telefon çalıyor. Van'dan komutan arkadaş, oğlum Arka Sokaklar dizisinde silah taşıyorsun şimdi seni gördüm dedi. Benim de haberim yok. Ben haftaya yayınlanacak zannediyorum. O orada ben onunla konuşurken belki 7-8 kişi aradı Kayseri'den, Tepecik'ten müşterilerden herkes görmüş. Ben orada anladım zaten benim tip akılda kalıcı yani her yerde kendini belli ediyor.

Röportaj : Cemal DABANSIZ

_dsc2454.jpg_dsc2470.jpgsablon-001.jpg

14959169_10211722041065666_770671034_o.jpg15007672_10211722020705157_207178290_o.jpg15034144_10211722017345073_1383725375_o.jpg15057798_10211708352243454_837883262_n.jpgbenli.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8660 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim