• Aydın11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SÖKE SAĞLIK MYO RADYOLOJİ GÜNÜ’NÜ KUTLADI
11 Kasım 2016 Cuma 14:10

SÖKE SAĞLIK MYO RADYOLOJİ GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Dünya Radyoloji Günü Etkinliği 8 Kasım 2016 tarihinde Söke Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Dünya Radyoloji Günü Etkinliği 8 Kasım 2016 tarihinde Söke Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Alman bilim insanı Wilhelm Conrad Roentgen’in X-Işınlarını keşfetmesinin ve sağlık alanında kullanıma sunmasının ardından önem kazanan ve her yıl Dünya Radyoloji Günü olarak kutlanan 8 Kasım dolayısıyla Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu etkinlik düzenledi. Etkinlikte konuşmacı olarak ADÜ Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Can Zafer Karaman, Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Alparslan Ünsal ve Yrd. Doç. Dr. Yasemin Polat yer aldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan etkinlikte Söke Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Emine Gerçek; öğrencilerin birer sağlık profesyoneli olmadan önce, Yüksekokul tarafından kendilerine yönelik olarak hazırlanan bu tür etkinliklerin onların meslek bilinci kazanmalarına katkı sağlayacağını vurguladı. Amaçlarının öğrencilerde, eğitim gördükleri programlara yönelik mümkün olan en üst düzeyde farkındalık yaratmak olduğunu dile getiren Gerçek, böyle etkinliklerin öğrencilerin multidisipliner ekip içinde çalışma becerilerini arttırma ve onları çalışma hayatına hazırlamada büyük rol oynayacağını belirtti.

Etkinliğin ilk konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Can Zafer Karaman, Dünya Radyoloji Günü’nün anlam ve önemine değinen konuşmasında; bu etkinliğin Üniversitenin farklı sağlık birimleri arasında köprü işlevi göreceğini söyledi. Dünyadaki radyolojik gelişmelerin Osmanlı döneminde kısa bir sürede ele alınması ve bilimsel gelişmelerin sağlanması ile Yüksekokulun Dünya Radyoloji Günü’ne verdiği öncelik ve önemin benzerliğine dikkat çekti.

Noktadan 3. Boyuta: Radyolojinin 120 Yıllık Tarihi konulu sunumunda Prof. Dr. Alparslan Ünsal, X ışının keşfi ile tıbbi görüntülemenin temellerinin atıldığını, yüzyıllar içinde ulaşılan bilgi birikimi ile günümüzdeki görüntüleme modalitelerinin oluştuğunu anlattı. Ünsal, ayrıca radyoloji alanında dünyada ve Türkiye’de yaşanan ilklerden bahsetti.

Yrd. Doç. Dr. Yasemin Polat ise Radyolojide Etik Yaşam Sanatı isimli sunumunda, kendimizde ve başkalarında etik davranışı nasıl uyandırabileceğimize, etik değerlerin geçerli olduğu bir çalışma ortamının yaratılmasındaki sorumluluğumuza ve meslek hayatımızdaki kararları alırken ‘etik gözlüğü’ ile değerlendirme becerisinin kazandırılmasının altını çizdi. Radyolojide multidisipliner ekip anlayışının önemini de vurgulayan etkinlik soru-cevap bölümü ile sona erdi.

AydınÖzel 

unnamed-(6)-006.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1822 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim