• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sümerbank Restorasyon ve Turizm Yatırımları Destek Protokolleri İmzalandı
24 Haziran 2020 Çarşamba 08:00

Sümerbank Restorasyon ve Turizm Yatırımları Destek Protokolleri İmzalandı

Sümerbank Basma Fabrikası İdare Binası Sinema Salonu, Giriş Kapısı Restorasyon Protokolü ve ‘Aydın İli, Yenipazar İlçesi ‘Orthosia Antik Kent,’ ve Nazilli İlçesi ‘Mastaura Antik Kenti’ Arkeoljik Yüzey Araştırması Çalışmalarına Destek Verilmesine İlişkin

Sümerbank Basma Fabrikası İdare Binası Sinema Salonu, Giriş Kapısı Restorasyon Protokolü ve  ‘Aydın İli, Yenipazar İlçesi ‘Orthosia Antik Kent,’ ve Nazilli İlçesi ‘Mastaura Antik Kenti’ Arkeoljik Yüzey Araştırması Çalışmalarına Destek Verilmesine İlişkin Ortak Hizmet Protokolü’ 22 Haziran 2020 tarihinde ADÜ Sümer Yerleşkesinde  imzalandı.

Protokol Törenine; Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in yanı sıra Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Mehmet Umut Tuncer, Nazilli Belediye Başkanı Engin Kürşat Özcan, ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın, ADÜ Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Meşe, REYSAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü ve Sümer Kampüs Koordinatörü Doç. Dr. Tuncay Ercan Sepetçioğlu, Nazilli Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Çağrı Köroğlu, muhtarlar, akademik ve idari personelimiz katıldı.

Burası Çok Değerli ve Manevi Anlamı Yüksek Bir Bölge

ADÜ’nün Aydın’ın birçok yerleşim biriminde yükseköğretim faaliyetlerinde bulunduğunu ve bulunduğu bölgenin sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine büyük katkılar sağladığını belirten, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası’nın 2000  yılında Üniversitemize özelleştirildiğini belirterek; “Özelleştirme İdaresinden Sorumlu Devlet Eski Bakanı Sayın Yüksel Yalova’nın katkılarıyla fabrikanın üretim tesisleri ile idarî ve sosyal binalarının bulunduğu 230 bin m2’lik alan Üniversitemize, fabrikanın karşısındaki 170 bin m2’lik alan ise Nazilli Belediyesi’ne özelleşmiştir. Üniversitemize bu kampüsü kazandıran Sayın Bakanımız Yüksel Yalova’ya teşekkürü borç bilirim. Üniversitemiz bu yeri günümüzde Nazilli Sümer Kampüsü olarak kullanmaktadır. Sümer kampüsümüzde Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Nazilli Meslek Yüksekokulu bulunmakta ve bu birimlerde yaklaşık 2 bin öğrenci eğitim görmektedir. Bu alanı aktif hale getirmek için çalışıyoruz. Burası çok değerli ve manevi anlamı yüksek bir bölge” dedi.

Nazilli Sümerbank, Türkiye’nin Endüstriyel Mirasıdır

Prof. Dr. Osman Selçuk  Aldemir, üretimde bulunduğu süreç boyunca kurulduğu bölgenin sosyo-ekonomik ve kültürel yapısına derinden olumlu izler bırakan fabrikanın aynı zamanda ülke ekonomisine ve gayri safi millî hasılaya da büyük katkı sağladığının altını çizerek; “İnanıyorum ki gerçekleşecek restorasyon projesi, sadece Üniversitemize değil, Nazilli ve Aydın kentine büyük değer katacaktır. Bu projeye katkısı olan Sayın Milletvekilimiz Bekir Kuvvet Erim’e derin teşekkürlerimi sunar, REYSAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Durmuş Döven beyefendiye, şahsım ve kentimiz sakinleri adına, ülkemiz değerlerine yönelik ilgi ve alakasından dolayı şükranlarımızı bildiririm. Ülkemize, kentimize, Nazilli’ye, üniversitemize hayırlı uğurlu olsun.” dedi

Öğrencilerin ‘İşin İçinde’ Yetişmesi Çok Kıymetli

Eğitimle üretimin iç içe geçmesi gerektiğini ifade eden Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim ise öğrencilerin işin içinden yetişmesinin çok kıymetli bir yatırım olduğunu ifade ederek; “Öğrencilerimizin pratik yaparak mezun olması çok daha anlamlı. Bu kapsamda Üniversitemizin çalışmalarını önemsiyorum. REYSAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Durmuş Döven’in verdiği destekler çok kıymetli, Sümerbank Basma Fabrikasını ilimize kazandırmak bizler için oldukça anlamlı. Hepimize hayırlı olsun. Burası Nazilli için bir tarihi miras. Bu mirasa sahip çıkmak çok önemli, ayrıca antik kentler bakımından Aydın bir cennet. Burada yapılacak çalışmalar için de bakanlığa sunduğumuz 5 projeden 4’ü kabul edildi. Nazilli yine lojistik merkezi olma yolunda önemli adımlar atıyor. İnşallah bunları el ele vererek sonuca ulaştıracağız” dedi.

Türkiye’nin Gurur Duyacağı Bir Alan Olacak

REYSAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, Sümer basma Fabrikasının duygusal anlamının büyük olduğunu belirterek, alan üzerinde çalışmalarının başladığını ve bu konuyu oldukça önemsediğini ifade etti. Döven açıklamasında; “Alandaki çalışmalar bittiğinde göreceksiniz hayallerinizin çok daha üzerinde, Türkiye’nin gurur duyacağı bir tesis olacak. Burası sanat, kültür ve turizm alanı haline getireceğime söz veriyorum. Burada bulunanlardan buraya çok iyi bakmalarını istiyorum; bittiğinde hayal ettiğinizden bile daha güzel olacak. Pandemi döneminde 300 kadar tablo ve heykel satın aldım. Burada sergileyeceğimiz materyaller de hazır. Beni tanıyanlar bilir, aceleciyimdir; hemen vakit kaybetmeden çalışmalarımızı yapıp sonuca ulaşacağız. Aydın Nazilli’den bir ev de satın aldım, artık burada daha çok bulunacağız. Aydın için ve Ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından, taraflar arasında imza töreni gerçekleşmesi ile program sona erdi.

Bu haber toplam 30666 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim