• Aydın22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tales Müzesi Fen ve Matematik Çalıştayı Başladı
02 Mayıs 2018 Çarşamba 16:55

Tales Müzesi Fen ve Matematik Çalıştayı Başladı

Aydın'ın ilk özel Okulu Aydın Özel Başak Koleji yönetimi tarafından geçtiğimiz yıllarda açılan Tales Matematik Müzesi önemli bir etkinlik gerçekleştirdi.

Aydın'ın ilk özel Okulu Aydın Özel Başak Koleji yönetimi tarafından geçtiğimiz yıllarda açılan Tales Matematik Müzesi önemli bir etkinlik gerçekleştirdi.
2-6 Mayıs 2018 Kudüs Üniversitesi - Tales Matematik Müzesi 1. Uluslararası Fen ve Matematik Öğretimi Çalıştayı Aydın Özel Başak Koleji Kampüsünde başladı.
Etkinliğe Aydın Valisi Yavuz Selim KÖŞKER, Germencik Belediye Başkanı Ümmet AKIN, Yunus Emre Enstitüsü Türkoloji Bölümü Müdürü Sayın Tayfun KALKAN, El Kudüs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Matajem Hamdan, Aydın Özel Başak Koleji Kurucusu Alp AYAYDIN ve çok sayıda misafir katıldı.

Tales Matematik Müzesi adına Çalıştay Koordinatörü Metin Akyol açılış konuşmasında desteklerini esirgemeyen Yunus Emre Enstütüsüne teşekkür etti. Metin AKYOL birazdan buradan Matematik Müzesi Tır'ımızı Bosna'ya oradanda Budapeşte'ye yolcu edeceğiz.
Aydın Başak Koleji Kurucusu Alp AYAYDIN, Kudüs'ten gelen misafirler için Konuşma metnini İngilizce olarak tercüme etti.
Küdüs Üniversitesi adına konuşan El Kudüs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Matajem Hamdan Aydın Özel Başak Kolejine çalıştay için teşekkür ediyoruz aynı zamanda Bizleri bir araya getiren Yunus Emre Enstütüsüne ayrıca teşekkür ediyorum dedi.
Yunus Emre Enstütüsü Türkoloji Birim Müdürü Tayfun Kalkan yaptığı konuşmada yunus Emre enstitüsüsünüz tanıttı. Enstitümüz Dünyada Türk Kültür ve Sanatını tanıtmak için kurulmuştur. Bugünkü etkinlik için Aydın Tales Matematik Müzesi ve Kudüs Üniversitesi yetkilileri başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
Aydın Valisi Yavuz Selim KÖŞKER yaptığı konuşmada bizim ülke sınırlarımız var birde Gönül coğrafyamız var. Kudüs, Filistin ve Bosna bizim için çok önemli Tales Matematik Müzesi Tır'ımız ile Gönül köprülerimiz daha da artacaktır. Yahudilerin Lobi bakımından Dünya üzerindeki üstünlükleri herkesçe bilinmektedir. Bunu nasıl yaptılar. Bilimsel konulardaki başarılarıyla ön plana çıktılar. Bizim Cumhurbaşkanlığımız himayesinde hizmet veren Yunus Emre Enstütümüz de bu konuda Türk Kültür ve Medeniyetinin yanısına Bilimsel olarakta öncülük etmektedir. Tales Matematik Müzemiz de bu hedefimizde bir adım daha atmamız konusunda önemlidir.
Toplantının ardından Tales Matematik Müzesi Tır'ı Bosna'ya doğru protokol töreniyle uğurlandı. El Kudüs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Matajem Hamdan Aydın Valisi Yavuz Selim KÖŞKER'e bir Plaket takdim etti. Aydın Valisi Yavuz Selim KÖŞKER, Tales Matematik Müzesindeki meteryalleri inceleyerek bilgi aldı.

_dsc0571.jpg_dsc0573.jpg_dsc0581.jpg_dsc0585.jpg_dsc0593.jpg_dsc0607.jpg_dsc0626.jpg_dsc0628.jpg_dsc0638.jpg_dsc0652.jpg_dsc0653.jpg_dsc0656.jpg_dsc0657.jpg_dsc0670.jpg_dsc0688.jpg_dsc0692.jpg_dsc0698.jpg_dsc0701.jpg_dsc0703.jpg_dsc0704.jpg_dsc0709.jpgbasak-manset.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7331 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim