• Aydın13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üniversite – Basın Buluşmaları Devam Ediyor
06 Haziran 2020 Cumartesi 08:00

Üniversite – Basın Buluşmaları Devam Ediyor

Pandemi sürecinde Aydın’da görev yapan basın mensuplarının özverili çalışmaları dolayısıyla takdire şayan bir süreci geride bıraktıklarını ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, medya temsilcileriyle buluşmalarını sürdürüyor.

Pandemi sürecinde Aydın’da görev yapan basın mensuplarının özverili çalışmaları dolayısıyla takdire şayan bir süreci geride bıraktıklarını ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, medya temsilcileriyle buluşmalarını sürdürüyor.

Rektörlük Senato Salonunda 3 Haziran 2020 tarihinde, Aydın’da görev yapan basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, hem önümüzdeki dönem projeleri hem de Aydın’ın marka değerini yükseltecek projelere imza atacakları ‘Sivil Senato Projesi’ için değerlendirmelerde bulundu.

Güçlü Bir Üniversite, Güçlü Bir Şehir Demektir

Üniversitenin daha aktif hale gelmesi ve halkla bütünleşerek Aydın’da hemen her konun lokomotifi olması için çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, bu konuda Aydın’ın dinamiklerini de projelerine dahil ederek Aydın’ın marka değerini yükseltmek ve bir cazibe merkezi haline getirebilmek için önemli projeler yapmak istediklerini söyledi. Prof. Dr. Aldemir, “Biz Aydın için ne yapabiliriz? Aydın bizim için ne yapabilir? Sorularıyla tamamlayıcı bir yol haritamız var. Aydın işlenmeyi bekleyen bir elmas madeni. Şehirle, halkla entegre bir şekilde çalışarak güçleneceğiz. Birbirimize ihtiyacımız var, güçlü bir üniversite güçlü bir şehir demektir. Birbirimizin enerjisine, gayretine ihtiyacımız var” dedi.

Sloganımız: “Biz Bize Yeteriz Aydın”

Sivil Senato Projesine çeşitli sektör temsilcileri, kanaat önderleri ve Aydın’ın önde gelen sektörlerinin temsilcilerini de dâhil etmek istediğini belirten Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Aydın’ın nabzını iyi tutabilen, yerel sorunları doğru saptayabilen temsilcilerden oluşturacağımız Sivil Senato ile birçok soruna çözüm üreteceğiz. Üniversite bilim yuvasıdır,  bilimin, üretmenin gücüyle ilin geleceği ile kararlarının alındığı yer burası olsun, sorunlara hep birlikte çözüm üretelim, geleceğe dair gündemi burada belirleyelim istiyorum. Sivil Senatonun kararları Üniversitenin proje gündemine alınacak kararlar olacaktır. Bununla ilgili sloganımız bile hazır : ‘Biz bize yeteriz Aydın’. Aydın için hepimiz elimizi taşın altına koyup, şehrimizin daha iyi yerlerde olabilmesi için çalışacağız” diye konuştu.

Aydın, İşlenmeyi Bekleyen Bir Elmas Madeni

Bölgenin öncelikleri ve halkın talepleri doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Bölgemizin avantajlarının farkına vararak bunları değerlendirmeliyiz. Aydın işlenmeyi bekleyen bir elmas madeni ve artık kaybedecek zamanı yok. Ben koltuktan güç alan bir adam değilim, koltuğa güç vermek istiyorum. Hep birlikte çalışarak Üniversitemizi ve ilimizi en iyi noktalara taşıyacağımıza inancım tam.” dedi.

Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirdik

Sivil Senatonun benzeri bir oluşumunda Rektör Öğrenci Danışma Kurulu olduğunu belirten Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, bu kurul içinde her sınıftan ikişer öğrenci bulunduğunu, aylık olarak gerçekleşen toplantıların sorunları tespit etme noktasında oldukça faydalı olduğunu belirterek, “Türkiye’de olmamış bir şeyi gerçekleştirdik, ‘Öğrenci Rektör Danışma Kurulu’ kurduk. Öğrencilerimiz bizim evlatlarımız, onlarla iletişim kurarak sorunlarını öğreniyoruz ve çözüm getiriyoruz.” dedi.

Gururla İfade Ediyorum, Türkiye’de Birinciyiz

Üniversitemizin sağlık turizmi noktasında uluslararası bir noktada olduğunu da vurgulayan Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, bu konuda Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi’nin başarısına da dikkat çekti. Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi’nin 2019 yılında geçirdiği ilk kalite denetiminden 90.5 puan alarak 30 Aralık 2019 tarihi itibariyle Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi almaya hak kazandığını vurgulayan Rektör Aldemir, “Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Turizmi Daire Başkanlığı verilerine göre Diş Hekimliği alanında ülkemizde bu yetki belgesine sahip tek kamu kurumu olan fakültemiz, Aydın ili bünyesinde tüm kamu sağlık tesisleri arasında bu yetki belgesini almış ilk kurum olma özelliğini de taşıyor. Gururla ifade ediyorum Türkiye’de birinciyiz.” dedi.

Toplantı, basın mensuplarının sivil senato ile ilgili önerileri ve daha sık biraraya gelme talepleriyle sona erdi.

 

Bu haber toplam 1027 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim