• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uzun Yaşam Şehrinden Kuruluşun Topraklarına Ziyaret
10 Ekim 2018 Çarşamba 12:07

Uzun Yaşam Şehrinden Kuruluşun Topraklarına Ziyaret

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Kütahya ve Bilecik’e kültür gezisi düzenleyen Turan Mahallesi sakinlerine ulaşım desteği verdi.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Kütahya ve Bilecik’e kültür gezisi düzenleyen Turan Mahallesi sakinlerine ulaşım desteği verdi.

Turan Mahallesi sakinleri kuruluşun ve kurtuluşun toprakları olan Kütahya ve Bilecik’i ziyaret etti. Nazilli Belediyesi tarafından sağlanan ulaşım desteği ve Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın katkıları ile yapılan ziyaretin ilk durağı Dumlupınar oldu. 

Başkomutan Meydan Muharebesi’nin sevk ve idare edildiği Zafer Tepe Çal Köy, Meydan Muhaberesi’nin yapıldığı Zafer Tepe Çal Köy Anıtı, Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Müzesi, Atatürk’ün karargâh evi ve şehitlikler, Köy TV’de yayınlanan Anadolu’nun Sesi programının yapımcısı Mehmet Özen rehberliğinde gezildi.

Turan Mahalle Muhtarı Serpil Akçasakız’ın girişimleri ile 2 gün 1 gece olarak düzenlenen gezide Kütahya’da konaklama yapıldı.

Ziyaretlerine Osmanlı İmparatorluğu’nun temellerinin atıldığı Söğüt ve Bilecik’te devam eden Turan Mahallesi sakinleri, kuruluş ve kurtuluş topraklarını yerinde görmenin heyecanını yaşadı.

Bilecik’te Şeyh Edebali Türbesi ve Has Bahçeyi, Söğüt’te de Ertuğrul Gazi Türbesi’ni rehberler eşliğinde ziyaret eden Turan Mahallesi sakinleri, kendilerine gösterilen ilgi ve misafirperverlikten dolayı Bilecik Belediyesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi yetkili ve personeline teşekkürlerini iletti.

Osmanlı padişahlarının hayat hikayelerinin anlatıldığı ve üç boyutlu resimlerinin bulunduğu, yarım hilal şeklindeki 165 metrelik Tarih Şeridi'nde yaklaşık bir saat gezen Turan Mahallesi sakinleri hatıra olarak Osmanlı parasını kendi elleri ile bastı.

Tarihi ve kültürel açıdan doyurucu bir gezi yaşadıklarını belirten Turan Mahalle Muhtarı Serpil Akçasakız, “Kütahya ve Bilecik’te bizi ağırlayan belediye yetkililerine ve Engin Beyce beye çok teşekkür ediyoruz. Bunun dışında bize bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Haluk Alıcık’a hem kendim hem de mahallem adına sonsuz teşekkür ediyoruz. Bizim için çok farklı ve anlamlı bir gezi oldu” diye konuştu.

Haber : Merve GÜLMEZ

dsc_0034.jpgdsc_0108.jpgdsc_9875.jpgdsc_9962.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3300 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim