• Aydın9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
23 Nisan Mesajı
22 Nisan 2019 Pazartesi 17:34

23 Nisan Mesajı

23 Nisan, kurtuluştan kuruluşa uzanan zorlu yolun, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin, vatan sevgisinin ve bunlarla birlikte halkın egemenliğinin taçlandırıldığı günün adıdır.

23 Nisan, kurtuluştan kuruluşa uzanan zorlu yolun, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin, vatan sevgisinin ve bunlarla birlikte halkın egemenliğinin taçlandırıldığı günün adıdır. Millet egemenliğinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920’de güneş sadece Anadolu topraklarına doğmamış, bütün mazlum ulusların da ufkunu aydınlatmıştır.

Ülkemizin kurucusu, ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün o dönemde “Toplumda en yüksek hürriyetin, en yüksek eşitlik ve adaletin devamlı şekilde sağlanması ve korunması ancak ve ancak tam ve kat’î mânasiyle millî egemenliğin kurulmuş bulunmasına bağlıdır. Bundan ötürü hürriyetin de, eşitliğin de, adaletin de dayanak noktası millî egemenliktir” derken adeta bugün yaşanılan sıkıntıları dile getirmektedir. Unutulmamalıdır ki, bizler bu toprakları barışın, umudun ve kardeşliğin temsilcisi çocuklarımızdan emanet aldık. Bu nedenle yarınların kurucuları çocuklarımız için demokrasiyi yaşatmalı, milli egemenliği esas kılmalıyız.

Bundan tam 99 yıl önce Yüce Meclisi açan ruh ve inançla, başta çocuklarımızın olmak üzere tüm ulusumuzun Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Haber : Helin ÖDEN

suleyman-bulbul-002.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 658 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim