• Aydın9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
40 GÖNÜLLÜ KADININ YARDIM TALEBİNE DUYARSIZ KALMADI
10 Temmuz 2020 Cuma 20:36

40 GÖNÜLLÜ KADININ YARDIM TALEBİNE DUYARSIZ KALMADI

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Onkoloji, Hematoloji ve Gastroenteroloji bölümlerinde yatmakta olan çocuk hastaların maske ihtiyacı bulunduğunu öğrenmesi üzerine harekete geçerek 8 bini çocuklar için ol

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Onkoloji, Hematoloji ve Gastroenteroloji bölümlerinde yatmakta olan çocuk hastaların maske ihtiyacı bulunduğunu öğrenmesi üzerine harekete geçerek 8 bini çocuklar için olmak üzere 10 bin maskeyi hastaneye bizzat ulaştırdı.

Tedavi görmekte olan çocukları ziyaret ederek çeşitli hediyeler de veren Başkan Ömer Günel “Çocuklarımızın sağlığı ve mutluluğu her şeyden önce gelir” dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, İzmirden gelen çocuk maskesi talebine sessiz kalmadı. Başkan Ömer Günel, hasta çocuklar için faaliyet gösteren gönüllü 40 kadın tarafından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Onkoloji, Hematoloji ve Gastroenteroloji bölümlerinde tedavi görmekte olan çocukların maske ihtiyacının bulunduğunun kendisine iletilmesi üzerine anında harekete geçti. Türkiyenin çocuk maskesi üreten ilk belediyesi olan Kuşadası Belediyesinin öncülüğünde kurulan Ada Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifi bünyesinde faaliyet gösteren Emek Atölyesinde dikilen 8 bin adet çocuk maskesi ile 2 bin adet yetişkin maskesi Başkan Günel tarafından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji ve Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Ege Lösemili Çocuklar Derneği Başkanı Prof. Dr. Deniz Yılmaz Karapınara teslim edildi.

SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Başkan Ömer Günele göstermiş olduğu duyarlılık için teşekkür eden Prof. Dr. Deniz Yılmaz Karapınar, Onkoloji, hematoloji ve gastroenteroloji bölümlerimizde tedavi görmekte olan çocuklarımızın maske ihtiyacının pandemi döneminde artış göstermesi üzerine çocuk hastalarımız için faaliyet gösteren 40 gönüllü kadın aktivistimiz bu ihtiyacımızı dile getirdi. Bu ihtiyacımız ve talebimiz karşısında büyük bir duyarlılık ve hassasiyet gösteren Kuşadası Belediye Başkanı Sayın Ömer Günele çocuklarımız ve ailelerimiz adına sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

MASKEYE İHTİYAÇ DUYMAYACAKLARI GÜZEL GÜNLER DİLİYORUM”

Başkan Ömer Günel ise çocukların sağlığının ve mutluluğunun her şeyden önemli olduğunu belirterek Yeni tip koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında belediyemiz öncülüğünde kurulan Ada Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifi çatısı altında faaliyet gösteren Emek Atölyesinde üretilen maskelerimizi Ege Üniversitesinde tedavi görmekte olan çocuklarımıza ve ailelerine ulaştırmak bizler açısından bir zorunluluktu. Kuşadası Belediyesi olarak Türkiyede çocuk maskesi üreten ilk belediyeyiz. Bu maskeleri kentimizde hemşehrilerimize ücretsiz olarak dağıttık, dağıtıyoruz. İzmirden de böyle bir ihtiyaç olduğuna dair bilgi elimize ulaşır ulaşmaz harekete geçtik ve kısa süre içerisinde 8 bin çocuk maskesinin üretimini gerçekleştirdik. Çocuklarımıza acil şifalar ve maskeye ihtiyaç duymayacakları güzel günler diliyorum” dedi.

Başkan Ömer Günel, maskeleri Prof. Dr. Deniz Yılmaz Karapınara teslim etmesinin ardından Onkoloji, Hematoloji ve Gastroenteroloji bölümlerinde yatmakta olan 40 çocuğu ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi. 

ege_cocuk_maske-(4).jpg

Bu haber toplam 2800 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim