• Aydın9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
9. GELENEKSEL PREMATÜRE GÜNÜ GERÇEKLEŞTİ
20 Kasım 2019 Çarşamba 11:36

9. GELENEKSEL PREMATÜRE GÜNÜ GERÇEKLEŞTİ

9. Geleneksel Prematüre Günü, 18 Kasım 2019 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti

9. Geleneksel Prematüre Günü,  18 Kasım 2019 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Etkinliğe; Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Fahriye Tosun, Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Ünüvar ile öğretim üyelerimizin yanı sıra prematüre bebek sahibi aileler ve çocuklar katıldı.

Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Fahriye Tosun yaptığı açılış konuşmasında, “Bugün 9. Geleneksel Dünya Prematüre Gününü kutluyoruz. Prematüre doğan bebeklere ve onlara bakım veren doktor, hemşire ve ailelerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek farkındalık yaratmak için buradayız. Bu bir ekip işidir ve uyum içinde çalışan bu ekibe teşekkür ederim.” dedi.

Çocuk Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı ve Yenidoğan Ünitesi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Münevver Kaynak Türkmen, 9. kez Dünya Prematüre Bebek Günü etkinliğinde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti ve “Anne karnında 37. haftayı tamamlamadan dünyaya gelen bebeklere prematüre diyoruz.Bu bebekler anne karnındaki büyüme ve gelişmelerini henüz tamamlamadan dünyaya geldikleri için başta solunum sistemi olmak üzere, kalp-damar, sindirim ve sinir sistemi ile ilgili sorunlarla karşı karşıya kalırlar. Bu nedenle özenli bir bakıma,  onlar için özel olarak tasarlanmış hastane ve yenidoğan yoğun bakım ünitelerine ihtiyaç vardır. Hastanemiz Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi üç öğretim üyesi, deneyimli 40 hemşire ve 10 sağlık personeli ile çoğunluğu prematüre bebek olmak üzere yılda yaklaşık 1000 bebeği ağırlamaktadır. ” sözleriyle Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitelerinin önemine dikkat çekti ve prematüre gününde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

Hastanemiz Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlu Hemşiresi Uzman Hemşire Funda Güler her yıl olduğu gibi bu yıl da prematüre bebekler ve aileleriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Prematüre dünyaya gelen çocukların, resim çizip boyama yaparak eğlendiği, yüzlerinin boyandığı etkinlik, Prof. Dr. Münevver Kaynak Türkmen’in prematüre çocuklar ve aileleriyle birlikte günün anısına hazırlanan pastayı kesmesiyle sona erdi. 

sablon-181.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 580 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim