• Aydın17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“ADİL YARGILANMA HAKKI LİME LİME EDİLDİ”
14 Ocak 2019 Pazartesi 12:35

“ADİL YARGILANMA HAKKI LİME LİME EDİLDİ”

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül adil yargılanma hakkının ortadan kaldırıldığını belirterek “Adliye sarayları sadece beton binalardan ibaret hale getirildi” dedi. Akademisyen Bülent Şık’a açılan davayı eleştirdi “Asıl dava Sağlık Bakanına açılmalı”

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül adil yargılanma hakkının ortadan kaldırıldığını belirterek “Adliye sarayları sadece beton binalardan ibaret hale getirildi” dedi. Akademisyen Bülent Şık’a açılan davayı eleştirdi “Asıl dava Sağlık Bakanına açılmalı” dedi.

Meclis Genel Kurulunda Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri başladı. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül teklif üzerine yaptığı konuşma Adil Yargılanma Hakkına değindi.

“KAVALA’NIN TUTUKLU KALMASI HAK İHLALİDİR”

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 6. ve Anayasa'nın 36. maddesinde düzenlendiğini hatırlatan Bülbül, “Hukuk devletinin olmazsa olmazları arasındadır. Bunun en önemli unsurlarından biri de makul sürede soruşturmanın ve yargılamanın bitirilmesidir” dedi. İş adamı Osman Kavala’nın yaklaşık 440 gündür tutuklu olduğunu belirten Bülbül, “Hala iddianamesi hazırlanmamış durumda değil, hala neyle suçlandığını bilmiyoruz. Çünkü dosyada gizlilik kararı var. Bu, açık ve net adil yargılanma hakkının ihlalidir” dedi.

Bülbül, “Yargı artık tek adam yargısı, adaletsizliğin yargısı, talimat yargısı oldu. Adil yargılanma hakkı lime lime edildi. Adliye sarayları sadece beton binalardan ibaret hale getirildi. Kopyala-yapıştır hukuku ne yazık ki yaratıldı” şeklinde konuştu.

“BÜLENT ŞIK’A DEĞİL SAĞLIK BAKANI’NA DAVA AÇIN!”

CHP eski milletvekili ve parti meclisi üyesi Eren Erdem’in hakkında verilen yakalama kararına da değinen Bülbül şöyle devam etti:

“Eren Erdem’in hakkında oy birliğiyle, kaçma şüphesi olmadığından dolayı tahliye kararı verilmiş ancak bu karar CMK'ya aykırı olarak altı saat bekletilmiş, daha sonra savcının itirazıyla yakalama kararı çıkartılmıştır. Bir mahkeme ‘Kaçma şüphesi yok’ diyor, diğer mahkeme ‘var’ diyor. Bu bile tahliye kararı verilebilecek nedenlerden biridir.

Gıda Mühendisi Akademisyen Bülent Şık hakkında, Sağlık Bakanlığınca sonuçları kamuoyuna açıklanmayan kanser eden ürünleri halka açıkladı diye ‘yasaklanan gizli bilgileri açıklama’, ‘yasaklanan gizli bilgileri temin etme’ ve ‘göreve ilişkin sırrı açıklama’ suçlamalarıyla dava açıldı. Asıl dava, Sağlık Bakanlığına açılmalıydı, Bakan görevden alınmalıydı halkı bilgilendirmediği, bilgi sakladığı, halk sağlığıyla oynadığı için.

“BİNALİ YILDIRIM SUÇ İŞLİYOR”

Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın Ak Parti’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasının ardından Meclis Başkanlığından istifa etmemesi de CHP’li Bülbül’ün gündemindeydi. Bülbül Genel Kurul kürsüsünden Yıldırım’a seslenerek, “İstifa etmediğiniz her saniye Anayasa'nın bu maddesini açıkça ihlal ediyorsunuz yani suç işliyorsunuz” dedi.

Haber : Helin ÖDEN

suleyman-bulbul-(1).jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 815 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim